Erzurum'da Organik Ürünler Çarşısı Kurulacak

ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentte üreticilerin doğrudan satış yapabilecekleri "Organik Ürünler Çarşısı" kuracaklarını söyledi.

Olur ilçesinde çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan Küçükler, Belediye Başkanı Rüstem Polat'ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. Hayatını kaybeden Yıldızkaya köyü sakinlerinden Dursun Sezgin'in Merkez Cami'de kılınan cenaze namazına da katılan Küçükler, gazeteci yazar Talat Uzunyaylalı''nın hazırlayıp sunduğu "Olur Oturumu" programında konuştu.

Her ilçede tanıtılması gereken ürünlerin bulunduğunu ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Her gittiğimiz ilçede bunu gördük ve hissediyoruz. İlçelerdeki organik ürünlerin satıldığı büyük bir mekan ve güzel bir çarşının oluşturulması için bir proje çalışmamız var. İlçelerde pazar alanı bulunursa organik ürünlerle ilgili üretim de artar. Olur ilçesinin meşhur lezzeti olan Karnavas pekmeziyle ilgili daha geniş çaplı üretim yapılabilir. 'İlçelerdeki üreticiyle tüketiciyi bir araya getirme görevi bizim olsun' diye düşünüyorum. İnşallah güzel bir çarşı oluştururuz, Erzurum'da organik ürünler çarşısı kuracağız."

Küçükler, daha sonra ramazan dolayısıyla düzenlenen eğlence programına katıldı.

Kaynak: AA