Yabancı Tıp Öğrencileri Mevlana Müzesi’ni Ziyaret Etti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi ile Amerika'da bulunan Michigan State Üniversitesi arasındaki işbirliği kapsamında Konya'ya gelen Osteopathic Fakültesi Yardımcı Dekanı ve Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri ve 19 tıp fakültesi öğrencisi Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti.

Yabancı Tıp Öğrencileri Mevlana Müzesi’ni Ziyaret Etti
Ziyarete Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ve Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu da eşlik etti. Ziyaret sırasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Berk, Mevlana Müzesi bahçesinde öğrencilere Konya'nın tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Mevlana Müzesi ve Mevlana'yı anlattı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Melih Çamcı, Funda Çetin, Merve Güleryüz, Yasin Böcü ve Neşe Kaya da öğrencileri Mevlana Müzesi'nde gezdirerek, müze hakkında bilgi verdi.

Mevlana Müzesi'ni ziyaretin ardından Selçuklu'nun en eski eserlerinden olan Alaaddin Camisi ve çini sanatında önemli yeri bulanan Karatay Müzesi’ni de gezen öğrenciler ve Prof. Dr. Nassiri, tıp fakültesine dönerek, buradaki eğitimlerine devam etti. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, bir haftadır Konya'da bulunan misafirlere şehrin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmalarının yanında yöresel lezzetlerini de tanıtmalarında katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür etti.
Kaynak: İHA