Başbakan Merkel'in Danışmanı Burhaniye'ye Hayran Kaldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Danışmanı Prof. Dr. Hubert Weiger, tatilini geçirdiği Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile bir araya geldi.

Başbakan Merkel'in Danışmanı Burhaniye'ye Hayran Kaldı
Başbakan Angela Merkel'in Çevre ve Doğa Danışmanı Prof. Dr. Hubert Weiger, Burhaniye Altınkamp’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur’la bir araya geldi. 2 yıldır yaz tatillerini hayranı olduğu Burhaniye’de geçirdiğini belirten Prof. Dr. Weiger’e Balıkesir’in doğa, çevre ve turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler veren Uğur, Körfez Havaalanı’nın açılmasıyla birlikte Balıkesir’in turizm açısından büyük ivme kazanmaya başladığına dikkat çekti

Almanya'nın en büyük çevre organizasyonu BUND'nin başkanı ve Avrupa Çevre Vakfı EURONATUR'un yönetim kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Hubert Weiger ise, özellikle Balıkesir’in Edremit Körfezi'nin harika bir bölge olduğunu ifade etti.

Weiger, "Turizm, çevre ve doğa ayrılmaz bütündür. Burhaniye gibi eşsiz bir doğa harikası bu bölge. Maalesef şuandaki belediye başkanının zihniyetinin ürünü olarak bu doğanın inşaat makineleri ile yok edildiğini görmek insanı fazlasıyla üzüyor" dedi.

Kaynak: İHA