Vali Adnan Yılmaz’a Veda Yemeği

Düzce’de 17 Ağustos 2012 tarihinde göreve başlayan ve son kararname ile merkeze alınan Vali?Adnan Yılmaz için veda yemeği düzenlendi.

Vali Adnan Yılmaz’a Veda Yemeği
Vali Yılmaz onuruna veda yemeği verildi.

Düzce’de yapmış olduğu çalışmaları gösteren sinevizyon gösterisi sunuldu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı veda yemeğinde Gönül Elçileri Projesi ile büyük bir başarıya imza atan, kimsesiz çocuklar ve yaşlılara yaptığı yardımları, sevgi ve şefkati ile gönüllerde taht kuran Vali Adnan Yılmaz’ın eşi Aysel Yılmaz’a büyük ilgi gösterildi.

Vali Adnan Yılmaz, veda yemeğinde yaptığı konuşmasında 2 büyük deprem acısını peş peşe yaşamış Düzce’nin 14 yıl gibi bir sürede, el ele vererek gayretle, sevgiyle yaralarını büyük ölçüde sardığını ve Türkiye’nin en genç ili olmasına rağmen mükemmel bir gelişme gösterdiğini ancak birlikte hareket etmek, ortak akılda buluşmak suretiyle, bir büyük aile gibi çalışarak yapılması gereken çok şeyin olduğunu belirtti.

Yılmaz, Düzce’nin hızlı bir şekilde kalkınması, kültür ve eğitimde, sağlıkta, turizmde, sanayide, gençlik hizmetlerinde, sosyal hizmetlerde, sporda kısacası her alanda çok daha iyi seviyelere ulaşması ve böylece geleceğin Büyük Türkiye’sinde çok daha önemli bir yer edinmesi gayretlerine öncülük etmeyi en başta gelen görevi olarak gördüğünü ifade ederek,?“Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, basın ve vatandaşlarımızla birlikte çok önemli çalışmaları birlikte yaptık” dedi.

Düzce’nin özellikle eğitim konusunda hak ettiği seviyelere gelmesi için çok çaba sarf ettiklerinin de altını çizen Yılmaz, “Bu çabaların sonucu olarak SBS ve LYS sınavlarında Düzce iller arasındaki yerini daha ileri taşıdı” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 430 derslik yapımının yatırım programına alınmasının yıllardır konuşulan prefabrike okul meselesinin çözümü için dev bir adım olduğunu vurgulan Vali Yılmaz şunları söyledi; "Bunun yanında hayırsever vatandaşlarımızı ve işadamlarımızı derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için her platformda teşvik ettik. Bunun sonucunda Hamit Şerifoğlu beyefendi ve Nursel hanımefendi ile Fibrobeton Firması tarafından ilimize yeni eğitim binaları yapılması için protokoller imzalandı. TOBB tarafından Ticaret ve Sanayi Odamızın da büyük gayretleriyle ilimize 24 derslikli bir okul yapılması için gerekli protokol imzalandı. Bunun yanında Kızılay tarafından bir yüksek öğrenim yurdu yapılması için gerekli girişimleri yaptık ve Gaziantepli sanayici ve işadamı Abdülkadir Konukoğlu öncülüğünde Düzceli işadamları tarafından Kızılay’a ilk planda 350 bin lira bağış yapıldı. Bir yıl önce göreve başladığımda Düzce’nin marka şehir olması için çalışacağımızı ifade etmiştim.”
Vali Yılmaz, Ankara ve İstanbul’un tam ortasında eşsiz tabiat güzellikleri ile bezenmiş bu kentin yaylalarıyla, deniziyle, gölleri ve şelaleleri ile tarihi hazineleri ile tanıtılması ve var olan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için birlikte çok önemli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Kültür, turizm, spor alanlarında gerçekleştirilen önemli çalışmalara dikkat çeken Vali Yılmaz, “Kardüz Yaylasının Bakanlar Kurulu tarafından Turizm Bölgesi ilan edilmesi, Kardüz Yaylası-Beyköy-Samandere Şelalesi-Sinekli Yaylası-Abant arasında yol yapımı, 1931 yılında Konuralp Beldemizde bulunan İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenen Tyche Heykelinin replikasının Konuralp müzesine kazandırılması, Konuralp te arkeolojik kazı çalışmalarına başlanması, Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin de ilimizde kamp ve spor tesisleri kurmaları için yapılan çalışmaların hepsi Düzce’nin marka şehir olması yolunda atılmış önemli adımlardı” dedi.

Vali Adnan Yılmaz, sanayinin planlı ve yeşil Düzce’ye zarar vermeden gelişmesi için dağınık ve çarpık bir şekilde değil planlı bir şekilde yapılanması için organize sanayi bölgelerine önem verdiklerini kaydederek, “Bu doğrultuda Çilimli Organize Sanayi Bölgesi yanında, Gümüşova Islah OSB ve Akçakoca ihtisas OSB için de gerekli girişimleri yaptık” dedi.

Toplumun bütün kesimlerine, bütün düşünce ve görüşlere eşit yaklaştığını ifade eden?Adnan Yılmaz “Düzce’de görev yaptığım süre içinde kanunlarla verilmiş görevleri en iyi şekilde yapmaya özen gösterirken hak ve adaletten, doğruluktan, samimiyet ve iyi niyetten, tarafsızlıktan ayrılmamaya çalıştım. Toplumun bütün kesimlerine, bütün düşünce ve görüşlere eşit yaklaştım. Sadece bir konuda ayrımcılık yaptım. O da Yaşlıların, Engellilerin, Öksüz ve Yetimlerin, Fakir ve Güçsüz Kimselerin menfaatleri konusunda. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin hayatlarını bir parça daha kolaylaştıracak, yaşam standartlarını bir parça daha ileriye götürecek çalışmaları, inancımızın, fıtratımızın, milletimize olan sevdamız ve saygımızın ve valilik sorumluluğunun gereği olarak öncelikli olarak yapmaya çalıştım” diye konuştu.

Yılmaz, çalışma dönemi süresince her kesimden destek gördüğünü söyledi.

Bu destek ve güç ile son derece verimli ve huzurlu bir dönem geçirdiğini belirten Adnan Yılmaz, “Bu sevgi ve destekle iki günümüz hiç birbiriyle eşit olmadı. Hep bugünün dünden, yarının da bu günden daha ileri olması için çalıştık. Bu şerefli vazifeden ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık sadece görünürde bir ayrılıktır. Asla gerçek bir ayrılık değildir” diye konuştu.

“Ömrümün en güzel yıllarından birini geçirdiğim Düzce’den Bakanlar Kurulunun takdiri ile başka bir göreve atanmakla birlikte, kalbim, gönlüm, hep Düzce ile birlikte olacak” diyen Vali Yılmaz, “Bilmenizi isterim ki bundan sonra yapacağım tüm görevlerde Düzce’nin menfaatlerini korumak için çalışacağım. Asırlardır çok farklı milletlerden insanımızı sinesinde Barış, Dostluk, Kardeşlik, Huzur içinde barındıran bu rahim toprakların sakinleri eminim ki beni de Hemşerileri olarak kabul edecekler ve hep hatırlayacaklardır. Tüm anlattıklarım bizim Düzce hikayemizdir. Sevgiyle geldim. Aziz ve mübarek Düzcelilerin oluşturduğu 345 bin kişilik bir büyük ailenin ferdi olarak Düzce için sevgiyle çalıştım. Şimdi sevgiyle gidiyorum. Şen olasın Düzce şehri” dedi.

Yılmaz, yeni Düzce?Valisi Ali İhsan Su’nun Düzce’yi daha ileriye taşıyacağını belirterek, “Tüm içtenliğimle ifade etmek isterim ki bir Kaymakam arkadaşımın benim yerime Düzce Valisi olarak atanmış olması bana mutluluk ve gurur veriyor. İskenderun Kaymakamlığından Düzce Valiliğine atanan Ali İhsan Su kardeşimin bizim yaptığımız çalışmaların çok daha fazlasını ve iyisini sizlerin desteğiyle yapacağından ve Düzce’yi birlikte daha ileriye taşıyacağınızdan hiç kuşkum yoktur” dedi.

Veda programında, Vali Adnan Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz’a çeşitli plaketler ve hediyeler verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin’de Vali Adnan Yılmaz’a kendi çektiği fotoğrafı hediye ederek, “Düzce sevginizi biliyorum bu nedenle size Düzce fotoğraflı hediye etmek istedim” dedi.

Vali Adnan Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı olarak atanan Düzce Vali Yardımcısı Muammer Aksoy'a plaket ve hediye takdim etti. Veda yemeği, davetlilerle hatıra fotoğrafları çektirilerek sona erdi.
Kaynak: İHA