Şirvan İlçesine Çim Saha ve Soğuk Hava Deposu

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesinde yapımı tamamlanan çim saha ve soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Bazı kurum müdürleri ile Şirvan'a giden Vali Aydın, kaymakamlığı ziyaret ederek, kaymakam Zafer Öz'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Aydın, daha sonra ilçede yetiştirilen Zivzik narlarının saklanması için yaptırılan 750 ton kapasiteye sahip soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Zivzik narının farklı bir aromaya sahip olduğunu ifade eden Aydın, "Vatandaşların yoğun talep gösterdiği narın daha sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi için ilçeye Kalkınma Bakanlığından sağlanan bir ödenekle Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 761 bin lira bütçe ile soğuk hava deposu kazandırdık. Nar üreticilerimiz ürünlerini bu soğuk hava deposunda uzun süre saklama imkanına kavuştular. Bu sayede üreticiler ürünlerini kendileri satabilecekler" diye konuştu.

Yapımı tamamlanan 500 kapasiteli tribüne sahip çim sahada da incelemelerde bulunan Aydın, çim sahanın ilçede sporun gelişmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç'tan bilgi alan Vali Aydın, saahanın hizmete girmesinden sonra ilçede amatör futbol ligi maçlarının düzenleneceğini söyledi.

İncelemelerin ardından Vali Aydın'ın da yer aldığı Siirt karması ile Kaymakam Öz ve Belediye Başkanı Necat Cellek'in bulunduğu Şirvan karması arasında yapılan dostluk maçı 2-2'lik skorla sonuçlandı.

Kaynak: AA