11. Kültür Sanat ve Leblebi Festivali Başladı

Serinhisar ilçesinde düzenlenen 11. Serinhisar Kültür Sanat ve Leblebi Festivali düzenlenen törenle başladı.

Serinhisar Kültür Sanat ve Leblebi Festivali'nin açılışı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile diğer ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

Vali Demir, açılışta yaptığı konuşmada, sanayi üretimi ve turizm ptonsiyeliyle dikkat çeken Denizli'de, hayvancılık ve tarımın da önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Türkiye'deki leblebi üretiminin yüzde 80'ninin Denizli'den karşılandığına işaret eden Demir, şunları söyledi:

"Denizli, özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili pek çok konuda şu anda Türkiye'de bir numara haline geldi. 2012 yılında Denizli'de 28 bin ton leblebi üretilmiştir. 2013 Temmuz ayı sonuna göre ilimizde faaliyet gösteren sadece leblebi üreten 99 adet leblebi işletmesinin 73'ü Serinhisar'da faaliyet göstermektedir. Leblebi çeşitleri olarak 24 ürün Serinhisar'lı leblebiciler tarafından üretilmekte ve Türkiyenin dört bir tarafına gönderilmektedir. 2012 yılında ilimizden 6 bin 490 ton leblebi ihraç edilmiştir."

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi de leblebi, hayvancılık, tarım ve ticarette başarılı olan ilçenin birlik ve beraberlik içinde yaşadığını ifade etti.

Festivalin açılış törenin ardından törene katılanlar, "Serinhisar'ın Dünü ve Bügünü" adlı sergiyi gezdi.

Kaynak: AA