Atilla Altıkat Kavşağındaki Çalışmalar İçin Suç Duyurusu

Emek Partisi (EMEP), D-400 Karayolu üzerinde bulunan Atilla Altıkat Kavşağı'ndaki çalışmalarda kamuyu zarara uğrattıkları, yaya ve araç trafiğinde önemli aksamalara neden oldukları gerekçesiyle Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkez yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Atilla Altıkat Kavşağındaki Çalışmalar İçin Suç Duyurusu
EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek, yaptığı açıklamada, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü'nce 18 Mart'ta 18 milyon 752 bin liraya ihale edilen Atilla Altıkat Köprüsü Kavşağı inşaatına 3 Temmuz'da başladığını ve Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, inşaatın transit geçiş sağlayacak bölümünün 4 ay süreceğini, kasım ayı başında tamamlanmasının planlandığını açıkladıklarını söyledi

Söz konusu inşaat çalışması nedeniyle kent içi trafiğin yan yollara yönlendirildiğini belirten Bek, “Alt geçit çalışması nedeniyle kent merkezinde yoğun bir trafik sorunu yaşanmakta tüm, Adana halkı mağdur edilmektedir. Aynı güzergahta 3 yıl önce gerçekleştirilmiş inşaat çalışması 17 milyon 287 bin liraya ihale edilmiştir. Bu inşaat çalışması sırasında ulaşımda ciddi bir rahatlama sağlayan Atilla Altıkat Üstgeçidi de yıkılmıştır. Kent içi geçişi rahatlatmak yerine daha da sorun haline getiren ve üstü açık bırakılan, yandan yalnızca bir şeridi araç trafiğine açan bu proje uzmanlarca eleştirilmiştir. Konunun uzmanı bilim insanları kent trafiğini rahatlatmak için bu türden alt ve üst geçitlere ayrılan paraların toplu ulaşıma için harcanması gerektiği ifade etmişlerdir. Alt ve üst geçtiler trafik yükünü bir sonraki kavşağa taşımakta bu alana yapılan harcamalar trafikte bir rahatlatma yaratmamaktadır. Toplu ulaşımın güçlendirilmesi ve trafik sinyalizasyon sistemlerinin uygun kullanılması yoluyla trafik sorunun çözülebileceği bilim çevreleri ve uzmanlarca ifade edilmektedir” dedi.

Kanunda tanımlanan görevi kötüye kullanma suçun unsurları D-400 Karayolu üzerinde bulunan Atilla Altıkat Alt Geçit İnşaatında tüm yönleri ile mevcut olduğunu ifade eden Bek, “Bilim insanlarının tetkik ve görüşleri neticesinde bu husus netlik kazanacaktır. Bilimsel görüşleri hiçe sayarak halkı mağdur eden yetkililerin yanlış yapmaktaki ısrarlarının nedenlerinin cezai bir soruşturma yapılması yoluyla ortaya çıkartılması gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA