I Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri

NEVŞEHİR - Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen "50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri" başladı.

Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Selmanpakoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da belediye olarak sembolük açılış töreni düzenlediklerini, etkinliklerin resmi açılışının yarın gerçekleştirileceğini söyledi.

Yarın saat 10:00'da başlayacak resmi açılış törenine ilginin büyük olacağını kaydeden Selmanpakoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da törenlere katılacağı bilgisini aldıklarını ifade etti.

-Suriyeliler de Hacıbektaş'a geldi

Bu yılki etkinliklere iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin de geldiğini dile getiren Selmanpakoğlu, "Şu ana kadar törenlere katılmak için Hacıbektaş'a 50 binin üzerinde insan gelmiş durumda. Bu yıl etkinliklere ilgi gerçekten çok yoğun. Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'teki kamplarda kalan Suriyeli vatandaşlardan da yaklaşık 2-3 bini ilçemize geldi" dedi.

-"Her kesimden insanın buraya gelmesi beraberliğimizin harcını oluşturur"

Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretisinde sevgi, barış, dostluk kardeşlik olduğunu çok iyi bildiklerini, bu felsefenin temelinde ceylanla aslanın bir arada yaşaması olduğunu anımsatan Selmanpakoğlu, "Dili, dini, ırkı, mezhebi, inancı, partisi ne olursa olsun hiç bir ayrım gözetmeksizin herkesin Hacıbektaş'da buluşması birlik, beraberliğimizi güçlendirir. Her kesimden insanın buraya gelmesi beraberliğimizin harcını oluşturur. Bu durum bizi mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: AA