Btso Başkanı Burkay, Cari Açık ve İşsizlik Verilerini Değerlendirdi:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin, güneyinde yaşanan sıcak çatışmalara, batısında görülen ekonomik durgunluk ve krizlere rağmen bir istikrar adası gibi durmayı başardığını söyledi.

Btso Başkanı Burkay, Cari Açık ve İşsizlik Verilerini Değerlendirdi:
Açıklanan son makroekonomik göstergeler üzerine değerlendirmelerde bulunan BTSO Başkanı Burkay, ödemeler dengesi açığının (cari açık), beklentilerin altında gerçekleştiğine işaret etti. Ekonominin zaman zaman inişli çıkışlı veriler ürettiğini, ancak bu iniş çıkışların dar bir bant içinde kaldığını belirten Burkay, bu verilerin ekonominin istikrar içinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

İşsizlik verilerine de temas eden Burkay, Türk ekonomisinin gündemindeki en önemli konunun istihdam olması gerektiğini vurguladı. Burkay şöyle dedi:
“İşsizlik oranı mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,6 puanlık artış ile yüzde 8,8 oldu. İşsizlik oranı nisan ayında yüzde 9,3 olarak gerçekleşmişti. Görüldüğü gibi küçük oranlı iniş çıkışlar var. Konuya daha makro açıdan bakmak gerekir. İşsizlik oranı çift haneli rakamlardan buralara gelmiştir. İstihdam geçen yıla göre 25 milyon 282 binden, 26 milyon 130 bine ulaşmıştır. İş gücüne katılma oranı, Mayıs'ta geçen yılın aynı ayına göre 1,1 puan artışla yüzde 51,6 seviyesine ulaşmıştır”.
Kaynak: İHA