Anamur Sahilinde Temizlik Etkinliği

İçel’in Anamur ilçesinde belediye ve vatandaşlar, sahil şeridinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi.

Anamur Sahilinde Temizlik Etkinliği
Yaz dönemi ve carettalar da göz önüne alınarak yapılan temizlik çalışmalarının ardından sahillerde meydana gelen yoğunluk dolayısıyla oluşan atıklar vatandaşların talep ve katkılarıyla temizlendi. Çevreye duyarlı tatilci vatandaşlar ve Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün planlamasıyla yapılan sahil temizliğine belediye ekiplerinin yanı sıra gönüllü vatandaşlar da katıldı.

Her biri ayrı bir şehirden Anamur'a tatil için gelen genç, yaşlı tatilci vatandaşlar belediye tarafından temin edilen eldiven ve çöp torbalarıyla birlikte sahile indiler. İskeleden Taşlık mevkiine kadar sahilde bulunan atıkları toplayan gönüllüler ve belediye görevlileri sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar temizliği sürdürdüler. Temizlik çalışmalarına katılan tatilci vatandaşlar, sahili kullanan insanları çevre konusunda daha duyarlı olmaya davet ederken sahilde bebek bezinden izmarite, pet şişelerden cam şişe kırıklarına kadar birçok atığın toplandığını belirlendi. Herkesin güzel ve temiz bir sahilde denize girmeye hakkı olduğunu belirten temizlik çalışmasına katılan tatilciler, Anamur Belediyesi'nin zaman zaman sahil temizliği yaptığını gördüklerini ve bu çalışmalara vatandaş olarak kendilerinin de katılmak istediklerini belirttiler.

Sahilden toplanan yaklaşık 20 poşet atık Temizlik İşleri Müdürlüğü araçlarınca alınarak çöp depolama alanına götürüldü.-
Kaynak: İHA