Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz İle Görüştü

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşen Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman ile ilgili müjdeler aldığını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz makamında AK Parti Adıyaman Millet Vekili Yetiş'i kabul etti. Görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Yetiş, Bakan Yılmaz’dan Adıyaman ile ilgili çok önemli müjdeler aldığını ifade etti.

Hükümetin aldığı bir karar ile Türkiye’de artık sayıca büyük olan askeri kışla ve taburların, ekonomilerini geliştirmek amacıyla daha küçük illere kaydırılmasının planlandığını hatırlatan Yetiş, Bakanlıktan Adıyaman’ın da bu bahsi geçen iller arasına alınmasını talep ettiğini söyledi.

Yetiş, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu planlama çerçevesinde özellikle Adıyamanımızın bölgede, gerek toplum yapısı gerekse kavşak noktası olması itibariyle önemli bir il olduğunu ifade ederek, bakanlıktan Adıyaman’ın da bu iller arasına alınmasını talep ettik. Adıyaman’ın da bu 17 il arasında olmasını büyük ihtimalle görmüş olacağız. Ve önümüzdeki dönem bir, bir buçuk yıllık planlama içerisinde de bunun ilimizde gerçekleşeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Adıyamanımıza şimdiden hayırlı olsun.”
Kaynak: İHA