Mısır'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır Ordusu'nun muhaliflere yönelik düzenlediği saldırıda ölenler için Eskişehir Reşadiye Camii'nde gıyabında cenaze namazı kılındı.

Mısır'da Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Memur Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları olmak üzere bir çok sivil toplum örgütü, vakıf yönetici ve üyelerinin katıldığı cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ömer Taşçı, Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Adeviyye Meydanı'nda yeni bir katliama başladıklarını söyledi.

Mısır'daki darbe süreci içinde Batının iki yüzlülüğü ve çifte standartçılığı ortaya çıktığını belirten Taşçı, "Geçtiğimiz Cuma günü Sina Yarımadası'nda görgü tanıklarının ifadesiyle İsrail'e ait İnsansız Hava Araçları kullanılarak yapılan katliamda Mısır ordusunun hangi güçlerle birlikte hareket etiğinin bir göstergesi olmuştur" dedi.

Mısır'da işletilmeye çalışan darbe sürecin, Suriye'de yaşanılan iç savaşı ve Irak'ta patlayan bombaların aynı merkezin kontrolünde olduğunu dile getiren Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Ömer Taşçı şunları söyledi;
"Dökülen kanın arkasındaki tek gerçek terörist İsrail'in bölgedeki varlığını teminat altına alınmasıdır. Müslüman haklar ülkelerine, yönetimlerine sahip çıkma iradesi göstermeye başlayınca dün demokrasi dersi vermeye çalışan batılılar şimdi derenin taşı ile derenin kuşunu vurmalarını sağlayacak plan ve projeleri kuklaları vasıtası ile devreye sokuyorlar. Yaşanılan katliam karşısında ABD ve AB'nin dilsiz şeytanlığı bizi şaşırtmamıştır. Akıttıkları kanda boğulmaları çok yakındır. Mısır'daki onurlu direnişe selam olsun."
Eylemciler, açıklamanın ardından sonra Reşadiye Camii'nde ikindi namazı sonrası gıyabında cenaze namazı kıldılar.
Kaynak: İHA