Ak Parti’nin Kuruluşunun 12. Yıl Mesajları

AK Parti’nin Kuruluşunun 12. yıl dönümü nedeniyle milletvekilleri mesaj yayımladı.

Ak Parti’nin Kuruluşunun 12. Yıl Mesajları
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Salih Fırat, AK Parti’nin kuruluşunun 12. yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Ahmet Aydın, Türkiye’nin her köşesinde kararlı, inançlı ve sağlam adımlarla ilerleyen bir ülkenin fertleri olarak 12. yılın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Geride bıraktığımız bu yıllar içerisinde içine kapanmış, ekonomik çıkmazları adeta arapsaçı haline gelmiş, inancını ve en önemlisi kendine güvenini kaybetmeyle karşı karşıya gelmiş bir Türkiye’den; yarınlara umutla bakan, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, söz dinleyen değil sözünü dinleten bir ülke olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bizler, AK Partinin kuruluşundan bu yana sadece ve sadece tek bir güce inandık. O da sizden aldığımız güç ve bize duyduğunuz güven ve teveccühünüzdür. Bu sayededir ki, bugün ülkemizin kazanmış olduğu ekonomik büyümeden tutun da demokratikleşmeye, sosyal devletten, adalete, eğitimden, sağlığa, ulaştırmadan, tarıma, enerjiden, teknolojiye her alanda adalet ve kalkınmanın ne olduğunu tüm dünyaya göstermenin onurunu yaşamaktayız. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunun 12. yılının başta Türkiye ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ederken, bölgesine ve dünyaya emsal olmuş bu mücadelenin kararlılığının, azim ve inancının her geçen gün artarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur” dedi.

Milletvekili Murtaza Yetiş ise dünyada, özellikle de İslam coğrafyasında yoğun bir değişimin, halk hareketlerinin, demokrasi taleplerinin yaşandığı, tüm insanlığın küresel bir adalet bekledikleri, batının kendi ürettiği değerlere sırtını döndüğü, ekonomik olarak tüm insanlığın adil bir paylaşım için seferber olduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Yetiş, “Bu dönemde her seferinde milletin partisi, değerler partisi olduğunu ispatlayan AK Parti’nin varlığı sadece Müslümanlara değil insanlığa büyük bir ümit veriyor. AK Parti, 14 Ağustos 2001'de, bizzat; hor görülmekten, dışlanmaktan, ikinci vatandaş muamelesi görmekten bıkmış olan milletimizin kurduğu bir partidir.Bu parti, bu hareket ve bu kadrolar, milletin iradesinden başka irade tanımadı, bundan sonra da tanımayacak. Türkiye’de Ergenekon’da deşifre olan kesimlerin, Suriye’de ve Mısır’da dikta vesayetçi zihinlerin ortak amacı elit, seçkin bir kitleye tüm ülke vatandaşlarının hizmetkâr olarak ilelebet boyun eğmesini sağlamaktır. Bir dönem bir korku ortamı oluşturarak kurdukları bu düzenlere karşı tüm İslam coğrafyası artık uyanışa geçmiş ve korku duvarlarını yıkarak onurlu bir yaşam için gerekirse canlarını feda etmekten çekinmemektedirler. İnsanlığın çetin bir imtihandan geçtikleri bu zor günlerde safları sıklaştırmamız, kardeşliğimizi pekiştirmemiz, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Salih Fırat ise açıklamasında şunları kaydetti:
“Milli iradenin tek belirleyici güç olduğunu kabul eden, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye hizmet eden, insan merkezli siyaset yapma ilkesine sahip Adalet ve Kalkınma Partisi 12 yıl önce 14 Ağustos 2001 yılında kuruldu. AK Parti, ülkemizde militarist ve bürokratik vesayet altında bulunan ülke yönetimini, millet iradesinin hâkim olduğu demokratik bir ülke yönetimi haline getirmiştir. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yeni bir anlayışla hazırlanan ve geniş halk kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir sosyal değişim ve dönüşüm süreci gerçekleştirilmiştir. Yıllardır görmezden gelinen Kürt sorununun doğurduğu çatışmalı ortamın çözümü konusunda büyük bir cesaret ve büyük bir samimiyet örneği gösterilmektedir.”
Kaynak: İHA