Siirt 30 Yılın En Huzurlu Bayramını Yaşıyor

Terör olayları yüzünden geçen yıla kadar çatışmaların eksik olmadığı Siirt’te halk, çözüm süreciyle son 30 yılın en huzurlu bayramını yaşıyor.

Siirt 30 Yılın En Huzurlu Bayramını Yaşıyor
Merkezde ilk kez halk bayramlaşması yapılırken, geçen yıla kadar güvenlik gerekçesiyle gidilemeyen Baykan’ın Günbuldu ve Derince mezrasında bayramlaşma töreni yapıldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesini ziyaret edip, belediye binasında halkla bayramlaştı. Vali Aydın’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Servet Gülümser, çözüm sürecinin bölgeye barış ve huzur getirdiğini ifade ederek, Siirt’in 30 yılın en huzurlu bayramını yaşadığını, uzun yıllardan sonra yakalanan bu barış ortamının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Gülümser, sürecin kalıcı barışa vesile olması için de her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Bölgede bayramların tadının yeni yeni alındığını ifade eden Vali Aydın, "Bölgede çok huzurlu bir ortam var. Halkın yüzü yeni yeni gülüyor. Gittiği her yerde halk çözüm sürecinin olumlu yansımasını dile getiriyor. Bizde bu sürecin bölgeye huzur tesis edilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Vali Aydın daha sonra ilçeye bağlı sarp kayalıkların yamacında bulunan Günbuldu köyünde düzenlenen bayram programına katıldı.

Köyde bir aileye taziye ziyaretinde de bulunan Vali Aydın, çocuklara bayram harçlığı verdi. Köyde düzenlenen bayramlaşmaya 2 kilometre uzaklıktaki Derince mezrasından gelen Sabahattin Erden, Vali Aydın'ın yaptığı ziyaretin devlet ile halk arasındaki bağları güçlendirdiğini ifade ederek, "30 yıldır bölgede kan ve gözyaşı aktı. 21 Ekim 1993 yılında Günbuldu köyü Derince mezrasında örgüt tarafından yapılan baskında 14 çocuk 8 kadın olmak üzere 22 kişi katledildi. O günden sonra bölgede yaşanan olaylardan ötürü güvenlik kaygısıyla köylere bayramlaşmaya bile gidemiyorduk. Veya gittiğimiz köyde akşam çökmeden ayrılmak zorunda kalıyorduk. Ama şimdi huzur ortamı sağlandı, bölgede halk kendini huzurda hissediyor. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu

Günbuldu köyünde korucubaşı olduğunu ifade eden Aydın Sarsılmaz da, tüm gayelerinin huzur içinde hayatlarını sürdürmek olduğunu belirterek, "20 yıldır köyde koruculuk yapıyorum, bölge son 6-7 aydır çok huzurlu. Güven ortamının sağlanması için herkes üzerine düşeni yaparsa bu olaylar da biter. Sürece el birliğiyle destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Sarsılmaz ayrıca, hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını, daha rahat bir yaşam hakkı için korucuların sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Vali Aydın, bayram ziyareti dönüşünde Siirt-Baykan karayolunda trafik denetimi yapan jandarma ekiplerinin bayramlarını kutladı.
Kaynak: İHA