Diyarbakır'da Agd Mısır'da Yaşanan Olayları Protesto Etti

DİYARBAKIR - Mısır'da yaşanan olayları protesto etmek için Diyarbakır Dağkapı Meydanında Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesince etkinlik düzenlendi.

AGD Diyarbakır Şubesi'nce "Seccade, Sefertası-Adeviyye Müdafaası" sloganıyla Dağkapı Meydanında düzenlenen etkinliğe katılanlar yer sofralarında iftarlarını açtıktan sonra yatsı ve teravih namazı kılındı. Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Mısır'da yapılan haksızlıklara karşı, Mısırlıların yanında olduklarını göstermek, moral ve motivasyonu yüksek tutmak açısından destek olmak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Darbe yapanları lanetlemediklerini kaydeden Bozan, "ABD ve Batı ülkeleri Mursi'ye 1 yıl tahammül edemediler, darbe ile Mursi'yi devre dışı bıraktılar. Bu da gösteriyor ki batının insan hakları gibi söyledikleri yaldızlı sözler eğer kendi menfaatlerine uygun olursa savunuluyor. Kendi menfaatlerine olmayan liderler seçilmiyorsa, o zaman demokrasi ve insan hakları söz konusu değil. Bu tür olaylara karşıyız. Darbe yapanlara karşıyız. Bütün baskı ve darbelere karşıyız, onları lanetliyoruz" dedi.

AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin de Türkiye'de bulunan bütün illerin en büyük meydanlarında Mısır'daki Müslüman kardeşleri için, onların yapmış olduğu kıyama destek ve darbelere karşı bir tepki ortaya koymak amacıyla Dağkapı Meydanında toplandıklarını, iftarlarını açtıklarını söyledi.

Meydanda iftarlarını açarak Mısır'da Adeviyye Meydanında bulunan Müslüman kardeşleri ile bir nebze de olsa aynı aynı atmosferi paylaşmak istediklerini kaydeden Ergin, "Allah korusun yarın herkesin başına gelebilir. Cenabı hak kimseye böyle bir şeyi nasip etmesin. Bu büyük zülumdür, haksızlıktır. Bu yapanların yanına kar kalmayacaktır. Tarih bunu göstermiştir ki, bu zülumleri yapanlar ilerki dönemlerde mahkemelerde yargılanacaklardır" diye konuştu.

Kıyam eden Mısır halkını desteklemek, onları selamlamak ve dua göndermek için bir araya geldiklerini anlatan Ergin, halkı Mısır'da seçilmiş meşru yönetim iş başına gelinceye kadar sürekli teyyakuz halinde bulunmaya çağırdıklarını belirtti.

Her şehirde bir meydanı Adeviyye Meydanı yapmak istediklerini ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Mısır'da yaşanan darbe süreci halk iradesine müdahale olmaktan çıkmış ve tam bir katliama dönüşmüştür. Mısır'da bir çatışma ortamı yoktur. Darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı silahlı kuvvetler tarafından vahşice bir operasyon yürütülmektedir. Tüm dünyanın gözleri önünde savunmasız masum insanlara gerçek mermilerle ateş emri verilmiştir. Adeviyye Meydanı bir can pazarına dönüşmüştür. Katliamı görmezden gelmek ayrı bir insanlık suçudur. Bizim tüm dualarımız ve gayretlerimiz yeryüzündeki her insanın saadeti içindir. Sonuna kadar hakkın ve adaletin yanındayız. Sonuna kadar Mısır halkının yanındayız."

Kaynak: AA