Simav’da 2b Arazisi Bulunan 53 Kişiye Tapuları Törenle Verildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş arazileri almaya hak kazanan ve işlemleri tamamlanan 53 kişiye, düzenlenen törenle tapuları Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur tarafından verildi.

Simav’da 2b Arazisi Bulunan 53 Kişiye Tapuları Törenle Verildi
Simav Kaymakamlığı'nda düzenlenen törende, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya Defterdarı Mehmet Saygı, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ve hak sahipleri bir araya geldi. Hak sahibi 53 hemşehrisine belgelerini takdim eden Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, ilçede 2B arazisi için başvuruda bulunan bin 813 kişinin işlemlerinin çok kısa bir sürede tamamlandığını ve tapu devir işlemlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Cantimur, “Bugün düzenlenen sembolik bir törenle 53 kişiye tapularını dağıttık" dedi.

Cantimur, 2B arazilerinin tarımsal amaçlı kullanımlarda rayiç bedelin yüzde 50'si, tarım dışı kullanımlarda ise rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinde hesaplandığını hatırlatarak "Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Belediye sınırları içerisinde olan arazi için 6 ayda bir ödemek şartıyla 5 yıl içinde 10 taksit, köy sınırları içerisinde ise 6 ayda bir ödenmek üzere 6 yıl içerisinde toplam 12 taksit ödeme yapılıyor" dedi.

Kaynak: İHA