Beşiktaşlı Kör Tuğrul'un Yaşarken Heykeli Dikildi

Yalova Belediyesi tarafından Beşiktaş’ın eski milli futbolcusu ve Yalova’nın yaşayan futbol efsanesi Tuğrul Şener anısına yaptırılan heykel ve modernize edilerek adının verildiği spor tesisi görkemli bir şekilde açıldı.

Beşiktaşlı Kör Tuğrul'un Yaşarken Heykeli Dikildi
Yalova’nın yetiştirdiği en büyük yıldızlardan olan Beşiktaş’ın efsaneleri arasında yer alan Kör Tuğrul” lakaplı Tuğrul Şener’in adı ölümsüzleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda Yalova Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Doğanspor Kulübü tesisleri içerisinde bulunan Fevzi Çakmak Stadyumu’nun önce zemini değiştirilerek suni çim sahaya dönüştürüldü ardından ismi Tuğrul Şener olarak değiştirildi.

Bununla kalmayan Yalova Belediyesi yaşayan efsane olan Tuğrul Şener’e büyük bir jest daha yaparak heykelini tesislerin içine yerleştirdi. Futbola Esnafspor’da başladıktan sonra Yalovaspor’a transfer olan ardından 17 yaşında Bandırmaspor’a transfer olan ve oynadığı oyunla Beşiktaş’a giden Tuğrul Şener Beşiktaş’ta oynadığı dönemde Milli takım formasını da sırtına geçirmişti. Futboldan kopmayan efsanevi oyuncu son olarak Yalova 2. Amatör Küme ekiplerinden Polisgücü’nde teknik adamlık görevini yürütüyor.

“Futbolun patronları Şener’i yalnız bırakmadı”
Tuğrul Şener Spor Tesisleri ve heykelinin açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ASKF Başkanı Harun Keser, Futbol İl Temsilcisi Hamdi Yılmaz, Yalovaspor’un eski başkanları, eski futbolcular ile futbolun önde gelen isimlerinin yanı sıra Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyeleri de katılarak efsane oyuncuyu yalnız bırakmadılar.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Tuğrul Şener’in açılış konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Tuğrul Şener heykelin ve kompleksin açılışını gerçekleştirdiler.

Açılış töreninin ardından Çarşı Taraftar Grubu Üyeleri, Tuğrul Şener’e sevgi gösterilerinde bulunurken, Yalovaspor ile Esnafspor veteranlar takımı, gösteri maçında karşılaştı. Müsabakanın başlama vuruşunu Başkan Koçal ve Tuğrul Şener yaparken, mücadelenin ardından iki takım oyuncularına madalya verildi.

Kaynak: İHA