Umke Bölge Toplantısı Çorum’da Yapıldı

Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE), bölge toplantısı Çorum’da yapıldı.

Umke Bölge Toplantısı Çorum’da Yapıldı
Toplantıya, Çorum’un yanı sıra Ankara, Yozgat, Kırşehir, Kastamonu, Kırıkkale ve Çankırı afet birim ve UMKE birim sorumluları katıldı.

Çorum 112 Başhekimi ve Afet Birim Sorumlusu Dr. İlker Uzeli, UMKE'nin ülke genelinde olabilecek her türlü afete karşı hazırlıklı olması için yılda 4 kez bölge toplantısı bir kez de bölge illerinde ki tüm UMKE personelinin katılımı bölge kampı ve tatbikatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Uzeli, bu toplantılarla birlikte UMKE ekiplerinin her türlü afete karşı hazır beklediğini belirtti.

Toplantı kapsamında katılımcı illerin 2013 yılında yaptığı faaliyetler hakkında sunumlar yapıldığını dile getiren Uzeli, gelecek ay Kastamonu’da yapılacak olan UMKE temel modül eğitimine illerden katılacak olan personellerin sayılarının belirlendiğini söyledi.

Çorum’da yapılacak olan bölge kampı için kamp yeri, tarihi ve katılımcı sayılarının belirlenmesi konularında ekiplerin bilgi alışverişinde bulunduğunu dile getiren Uzeli, 200 kişinin katılımı ile 18-20 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak olan kamp alanı olarak düşünülen İl Sağlık Müdürü İsmail Güneş ile birlikte Osmancık Başpınar yaylası ve Uğurludağ Beyoğlan yaylasında incelemeler bulunduklarını belirterek, kamp alanı için Başpınar yaylasının uygun görüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA