Eskişehir'de Ramazan Hazırlığı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla birçok program ve etkinlik planladıklarını, zengin iftar sofralarına katılmaya niyetleri olmadığını söyledi.

Eskişehir'de Ramazan Hazırlığı
Vali Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti vesilesiyle şehre hareket getirmek, aynı zamanda Türk dünyasında değişik ülkelerin ve kültürlerinin tanıtılacağı bir Ramazan programı hazırlamak istediklerini söyledi.

Bu kapsamında Eskişehir’de Ramazan sonuna kadar her akşam bir mahallede ya da birkaç mahallenin uygun bir meydanında, halkın katılımıyla gerçekleştirilecek bir iftar programı hazırlandığını belirten Tuna, etkinliklere her akşam Türk dünyasından bir şehir ayırdıklarını, Ramazanın ilk akşamı Kazakistan’ın Astana şehriyle başlayacağını söyledi.

Tuna, her akşam bir kardeş ülkenin şehrini ve kültürünü yazlık sinema formatında herkese açık bir konseptle tanıtılacağını ifade etti.

Ortalama bin kişinin katılabileceği bir etkinlik olacağını söyleyen Vali Tuna, misafirlere canlı ve güzel bir gece yaşatmayı düşündüklerini ifade etti.

Mecbur kalmadıkça zengin iftar sofralarına katılmayacaklarını, halkın içinde olacaklarını ve sosyal yönden ilgiye alakaya muhtaç insanların yanında olacaklarını söyleyen Vali Tuna, ‘‘Zengin iftar sofrasına katılmaya niyetimiz yok. Daha çok değişik halk kesimleriyle, yoksul, fakir, engelli vatandaşlarımızla, huzur evindeki yaşlılarla ve yetiştirme yurdundaki yaşlılarla mutlaka bir araya gelmeye çalışıyoruz. Vatandaşlara da bunu tavsiye ediyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA