Karakoçan Kaymakamlığı Tarafından Yapılan Tesisler Törenle Açıldı

ELAZIĞ - Karakoçan Kaymakamlığı'nca SODES kapsamında desteklenen "Karakoçan Gençliği Spor Yapıyor" projesi çerçevesinde Kalecik Barajı mesire alanında yapımı gerçekleştirilen tesisler hizmete açıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, törende konuşan Karakoçan Kaymakamı Kemal Atasoy, ilçede yaklaşık 10 yıla yakındır atıl durumda bulunan baraj çevresinin ailelerin gelemediği kötü bir yer haline geldiğini söyledi.

İlçe için bulunmaz bir güzelliğe sahip Kalecik Barajı'nın ve çevresinin düzenlenerek gençlerin spor yapabilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturulduğunu dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"SODES projesinin 145 bin lira toplam bütçesi ile Kalecik Barajı mesire alanı sınırları içerisine voleybol, basketbol, hentbol sahası, semt sahası, çocuk oyun parkı, 5 adet açık alan spor aletleri, toplamda 800 metrekare civarında yürüyüş parkuru, 2 bin 500 metrekare parke yol ile 1 adet 150 metrekare gençlik merkezi ve restoran yapılmıştır. Ayrıca mesire alanı içi yollar, içme suyu kanalları, mescit ve lavabolar yapılmıştır."

Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan ise ilçenin her geçen gün gelişmekte olduğunu, yapılan bu hizmetin de bu gelişmelerin bir parçası olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından tesislerin açılışı Elazığ Valisi Muammer Erol tarafından gerçekleştirildi.

Törene, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA