Kahta’da Eski Devlet Hastanesi Binasının Yıkımına Başlandı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yeni binası yapıldığı için boşaltılan eski Devlet Hastanesi binasının yıkımına başladı.

Kahta’da Eski Devlet Hastanesi Binasının Yıkımına Başlandı
Yerine hükümet konağı yapılması planlanan binanın sembolik olarak yapılan yıkım çalışmasına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kahta Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Emniyet Müdürü Ercan Eser de katıldı.

Yıkım çalışmaları öncesi bir açıklama yapan Kahta Kaymakamı Metin Esen, yıkılacak olan binanın yerine hükümet konağı yapılacağını ifade ederek, “Bina Mayıs ayı içerisinde İçişleri Bakanlığına tahsis edildi. Bu binayı yıkıp yerine hükümet konağı yapacağız. Proje için 700 bin TL ödenek ayrıldı. Binanın yıkımını ise içindeki malzeme karşılığında yıktıracağız. Pazartesi günü ilana çıkacağız. Şimdi burada sembolik olarak yıkım çalışması yapacağız. Bir yeri yıkmak güzel değildir ama yerine daha iyisini ve daha güzelini yaparsanız yıkmak o zaman güzel olur. Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de yıkım çalışmaları için buradalar. Kendisine ve tüm Adıyaman Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise, “İki yıl önce bir söz vermiştik. Burada bulunan binanın yerine vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın talepleri doğrultusunda yeni bir bina yapacağımızı söylemiştik. Daha milletvekili olmadığım o dönemde bu bina TOKİ’ye tahsis edilmişti. Onlar da bu binanın yeri karşılığında bize yeni bir hastane binası yaptılar. Gerekli yerlerle görüşüp yazışmalarımızı yaptık. Türkiye’de bürokrasi zannedildiği kadar hızlı ve kolay olmuyor. Bu nedenle ancak iki yılda sonuca varabildik. Şu anda bürokratik işlemler hala devam ediyor. Şimdi burada sembolik olarak bir yıkım yapacağız. 10 gün içinde ise tamamen yıkıp yerine yeni bir hükümet binası yapacağız. Eski binayı da Kahta’nın eski izlerini taşıdığı için yıkmayacağız. Biz verdiğimiz sözün her zaman arkasında durduk. Adıyaman’da da vilayet binamızı yenileyeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ve Kahta Kaymakamı Metin Esen iş makinesinin başına geçerek ilk yıkımı yaptı.
Kaynak: İHA