İş Yerleri Tahsisi 1 Ay Daha Uzadı

Düzce İl Genel Meclisi kalıcı işyerlerini talep eden kurumlara tahsis için çalışmalarını sürdürüyor.

İş Yerleri Tahsisi 1 Ay Daha Uzadı
Temmuz ayı toplantıları 5. birleşiminde takas taleplerini değerlendiren meclis, Kıymet Takdir Komisyonunun çalışmalarına devam ettiği gerekçesiyle konunun yeniden görüşülmesi kararını aldı. Bu nedenle tahsis süreci 1 ay uzadı.

Küçük çaplı tartışmaların da yaşandığı görüşmelerde şu sonuçlara varıldı: “Bakanlar Kurulu Kararı ile İl Özel İdaresi adına bedelsiz devri yapılan bin 60 adet işyerinden ilimiz merkeze bağlı Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan toplam 29 adet iş yerinin Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından olay yeri inceleme, yabancılar şube müdürlükleri gibi hizmetlerde kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi Komisyonlarımızca yapılan inceleme ve araştırma neticesinde Merkeze bağlı Fevzi Mahallesi 11 Ada/42 parselde bulunan A/Blok zemin kattaki 68’den 88’e kadar olmak üzere toplam 11 adet işyerinin ve A.Blok 1.kattaki 130’dan 158’e kadar (158) dahil toplam 29 adet işyeri ile doğu cephe giriş kapısının Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu tarafından Adli Tıp Kurumu Düzce Adli Tıp Şubesi Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi. Merkeze bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi 111 Ada 42 parselde bulunan C blok 2.kattaki 108,111, 112 ve 127 numaralı toplam 4 adet işyerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından tahsisi edilmesi talebi. Merkezi bağlı Kalıcı Konutlar 5.Bölge Mevkii 147 ada 1 parselde bulunan B Blok 103,105,106,107 numaralı işyerleri ve Kazıkoğlu 116 ada 4 parselde bulunan iş merkezindeki 110 numaralı işyerinin Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi. İlimiz Merkeze bağlı Fevzi Çakmak mahallesi 11 ada 42 parselde bulunan A blok 2.Kattaki toplam 58 adet işyeri ile Demetevler ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Sığınma Evi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi. İlimiz Kaynaşlı ilçesine bağlı Cafe Mahallesi 151 ada 1 parselde bulunan iş merkezindeki 24 adet iş yerinin Kaynaşlı Belediye Başkanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi. Merkez’e bağlı Güzelbahçe Mahallesi 143 ada 3 parselde bulunan iş merkezlerinin A ve B Bloğundaki toplam 408 adet işyerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi.

Gölyaka ilçesine bağlı Kuyudüzü Mahallesi 107 ada 2 parselde bulunan işyerlerinden Z-2, Z-3, 101, 103 ve 104 numaralı toplam 6 adet işyeri ile 111 ada 1 parselde bulunan işyerlerinden Z-2, 101, 102 ve 103 numaralı toplam 4 adet işyerinin Gölyaka Belediye Başkanlığı tarafından sağlık, eğitim, kültür ve turizm gibi hizmetlerde kullanılmak üzere tahsis edilmesi talebi görüşülmüş ve İlgi talepler doğrultusunda komisyonlarımız gerekli çalışmaları başlatmış olup bu çalışmalar neticesinde ilgili kurumlarca gerekli çalışmalar yapılmıştır. Ayrıca Kıymet Takdir Komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmaları yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde ilgili Kurum ve kişilerle birebir görüşmeler yapılarak gerekli takas işlemleri başlatılacaktır.”
Kaynak: İHA