Mısır'ın Marsa Matruh Kentinde Emniyet Müdürlüğüne Yönelik Düzenlenen Roketli Saldırıda İlk Belirlemelere Göre 6 Polis Hayatını Kaybetti.

BRÜKSEL - Mısır'da ordunun yönetime el koymasına sessiz kalmakla eleştirilen Avrupa Birliği , taraflara demokratik sürece dönmeleri çağrısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına destek veren muhalefet lideri Muhammed el-Baradai ile telefonda görüşen Ashton'ın "bütün taraflara hızla demokratik sürece dönmeleri" çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Mısır'da liberal ve sol eğilimli partileri bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi adına konuşan Baradai, ordunun yönetime el koyma kararının Mubarek rejiminin yıkıldığı gibi bir devrimin başlangıcı olmasını ümit ettiğini dile getirmiş ve milli mutabakat hükümetine desteğini ilan etmişti.

Ashton, bugünkü darbe öncesinde yaptığı açıklamada ise "Cepheleşme çözüm olamaz. Mevcut çıkmazın tek çözümü Mısır halkının arzu ettiği şekilde esaslı ve kapsayıcı diyaloğa, demokratik prensiplere ve temel haklara saygıya dayalı siyasi çözümdür" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA