Cildinizi Güneşe Karşı Koruyun

BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli Dermatolog Aslı Şahin, "Cilt yaşlanmasında genetik faktörlerin yanı sıra güneş ışığının da büyük etkisi var.

Bu nedenle güneş koruyucu ürünleri yaz ve kış aylarında sürekli kullanmak, cildimizi birçok dermatolojik hastalıktan, cilt kanserinden koruduğu gibi yaşlılık belirtilerini de geciktirir" dedi.

Dermatolog Dr. Aslı Şahin yaptığı açıklamada, çevresel zararlı faktörlere karşı derinin örtü görevini gördüğünü belirterek ultraviyole ışınlarının zararlarına karşı derinin koruma görevi üstlendiğini belirtti.

Derinin duyuda rol aldığını, vücut ısısını düzenlediğini, bağışıklık işlevi ve vitamin D sentezinde görevini yaptığını kaydeden Şahin, "Bu kadar önemli görevleri olan cildimizi uygun bir temizleyici, günlük nemlendirici, güneşten koruyucu, uygun makyaj ürünleri ile her zamankinden daha canlı tutmak için, günlük yeterli miktarda su tüketmek, sigara, alkol, stres gibi genel sağlığımız kadar cilt sağlığımızı da olumsuz etkileyebilecek faktörlerden uzak durmak gerekir' dedi.

Bölgede hasta çokluğunun vatandaşların daha çok çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmasına bağlayan Şahin, şunları kaydetti:

"Cilt yaşlanmasında genetik faktörlerin yanı sıra güneş ışığının da büyük etkisi var. Bu nedenle güneş koruyucu ürünleri yaz ve kış aylarında sürekli kullanmak, cildimizi birçok dermatolojik hastalıktan, cilt kanserinden koruduğu gibi yaşlılık belirtilerini de geciktirir. İyi bir güneşten koruyucu hem UV-A, hem UV-B' ye karşı koruma içermelidir. Cilt tipine uygun ürün seçimi gerekmekte olup; yüz yıkama, terleme durumunda ürünün tekrar sürülmesi hatırlanmalı, ürünü uygulamanın 4-5 saat arayla tekrarlanması gerekmektedir."
Kaynak: AA