CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka Açıklaması

TBMM - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Sayın Başbakan dedi. Başbakan, sanıyorum feministle teröristi karıştırıyor. Başbakan'ın eğitime ihtiyacı olduğuna kanaat getirdim" dedi.

Nazlıaka, KADER, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Halkevleri'nin temsilcileri ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 50'ye yakın kadın dernekleri adına konuştuğunu söyledi.

"İleride Türkiye tarihi yazılacak olsa bugünler için herhalde ortaçağ denilirdi" diyen Nazlıaka, "Ortaçağ'da nasıl kadınlar cadı oldukları gerekçesiyle öldürülüyorsa, bugünlerde de Türkiye'de kadınların sadece kadın oldukları için hakarete uğrayıp cinsel istismara maruz kalıp öldürülüyorlar" dedi.

Nazlıaka, TRT'de yayınlanan "Ramazan sevinci" programa konuk olan Ömer Tuğrul İnançer'in hamilelerle ilgili sözlerini anımsatarak, RTÜK'ün İnançer'in bu sözlerini düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğini söyledi.

Nazlıaka, "Bu karar bize şunu gösteriyor: İnançer zihniyetindeki herkes heryerde dolaşıyor. Onlar Meclis çatısı altında, RTÜK'te, sokakta her yerde dolaşıyor" diye konuştu.

"Bir kadına diye hitap eden bir Başbakan tarafından yönetiliyorsak, bunlar çok şaşırtıcı olmamalı. Balık baştan kokar" ifadesini kullanan Nazlıaka,"diyen bir Başbakan tarafından yönetiliyorsak hiç şaşırtıcı değil. Sayın Başbakan, sanıyorum feministle teröristi karıştırıyor. Öyle bir ifade kullanıyor ki sanki feminist eşittir terörist olmak. Sayın Başbakan'ın bir eğitime ihtiyacı olduğuna kanaat getirdim. Kendisinin feminizm ne olduğu konusunda rehabilitasyona ihtiyacı var ama hiç şüphesiz bu eğitimi verecek olan kişi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin değildir. Kendisinin sözlerine değil ama icraatlarına baktığımızda, kendisinin de feminist olduğu konusunda ciddi şüpheler duyuyorum" dedi.

Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "tencere tava çalanları ihbar edin" dediğini ifade ederek, "Başbakan jurnalcilikte Abdülhamit'le yarışacak" diye konuştu.

"İnançer'in sözlerinin ardından 'Alo hamile gördüm' hattıyla acaba gidip şikayet eden insanlar mı dolaşacak?" diye soran Nazlıaka,"deniliyor. Ancak herkesin arabası olmayabilir. Belki Hükümet bundan sonra hamileler için otomobil kredisi açmayı düşünebilir. Kadının özgürleşmesi için mücadelimize devam edeceğiz. Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" dedi.

Kaynak: AA