Akdeniz'de Carettalar Temiz Sahile Kavuştu

İçel'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, tüm dünyada nesli koruma altında olan Carette Caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının önemli yumurtlama alanlarından bir olan Kazanlı sahil bandında temizlik çalışması yaptı.

Akdeniz'de Carettalar Temiz Sahile Kavuştu
Avrupa ülkelerinden gelen gönüllü gençler, öğrenciler ve çevreci sivil toplum örgütleri ile birlikte geçen aylarda Adanalıoğlu ve Kazanlı’da Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarını temizleyen Akdeniz Belediyesi, bu yılki yumurtlama döneminin sonuna doğru da yumurtlama alanlarını temizledi. Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaya ekipleri, Kazanlı sahil bandında bulunan Caretta yuvalarının etrafında biriken her türlü çöp ve atıkları poşetleyip sahilin dışındaki iş makinelerinin bulunduğu bölgeye taşıdı. Ayrıca sahilin etrafında biriken ve kısa bir süre sonra yuvalardan çıkıp denizle buluşacak olan yavru Carettalar için tehlike yaratan bahçe ve sera artıkları da kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenip sahilden uzaklaştırıldı. Yine sahildeki Caretta yuvalarının etrafında bulunan ancak eskiyen uyarı tabelaları da yenileriyle değiştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Ekolojiye ve doğal yaşama saygı anlayışı çerçevesinde amacımız, halkımıza ve yeni yetişen neslimize temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmaktır. Bu tür projelere büyük önem veriyor, toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kazanlı sahilinde, nesli yok olma tehlikesi altında olan, bu nedenle de koruma altına alınan Caretta Carettaların yumurtlama alanlarında her yıl düzenlediğimiz temizlik kampanyasını sürdürüyoruz. Bölgede yaşayan halkımız, üreticilerimiz, piknik yapmak veya denize girmek için sahile gelen yurttaşlarımızdan da Caretta yuvalarına karşı hassasiyet ve özen bekliyoruz. Temiz, düzenli, sağlıklı ve yaşanabilir çevre için çabalarımız sürecektir” dedi.
Kaynak: İHA