Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

ESKİŞEHİR - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, " 2016'da böyle iftarları mevcut stadımızın yerine yapılacak olan Eskişehir Türk Dünyası Meydanı'nda gerçekleştireceğiz" dedi.

Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Odunpazarı Hicri Sezen Parkı'nda düzenlenen "Çuvaşistan ve başkenti Şupaşkar Gecesi"nde Ankara ve Eskişehir'de görev yapan Eskişehirli bürokratlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Avcı, burada yaptığı konuşmada, böylesine bir ramazan akşamında vatandaşlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her ay Ankara'daki Eskişehirli bürokratlar ve siyasetçiler olarak toplantı yaptıklarını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Bugün iki toplantıyı birleştirdik. Hemşehrilerimle güzel bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. 2016'da böyle iftarları mevcut stadımızın yerine yapılacak olan Eskişehir Türk Dünyası Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Binlerce Eskişehirli ve misafirlerimizle birlikte olacağız. Sazova'daki yeni stadın temel atması yapacağız. Oradaki stadı tamamladıktan sonra bugünkü mevcut stadın yerindeki 54 bin metrekare hiçbir başka yapılaşmaya izin vermeden reakreasyon alan olarak değerlendirilecek. Türk dünyasının en büyük meydanlarından birisi bu başkente nasip olacak. Son 10 yıl içinde Eskişehir'e yapılan yatırımların toplam miktarı 48 milyar lira. Bunun 492 milyon lirası sadece eğitim yatırımıdır. Önümüzdeki dönemde Eskişehir'de bir eğitim kampüsü projemiz var. Onunla birlikte eğitimi niteliğinde ciddi sıçramalar gerçekleşecek."

Akcami, Akçağlan, Alanönü, Cundiye, Dede, Orta, Paşa ve Şarkiye mahalleleri sakinlerinin katılacağı iftarın ardından Bursa Karabaş-i Veli Dergahı semazenleri sema gösterisi yaptı.

Etkinliğin, Gönül Sohbetleri bölümüne Doç. Dr. Bülent Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Gecede, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in meddah gösterisi ve Türk Dünyası müzikleri seslendirildi.

Kaynak: AA