Bakan Yıldız’dan Uluslararası Camiaya Mısır Eleştirisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Alaska’daki bir balinaya değer veren insanlık 200 kişinin öldürüldüğü katliama sessiz kalıyor” diyerek Mısır konusunda uluslararası camiayı eleştirdi.

Bakan Yıldız’dan Uluslararası Camiaya Mısır Eleştirisi
Bakan Taner Yıldız, Tuzla Sedef Gemi Tersanesi’nde Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi’nin denize indirilmesi törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Yıldız, “Bu yedinci gemi özellikle bölgenin siyasi istikrarının çok tartışıldığı bir dönemde Mısır, Libya, Suriye ve Tunus’un siyasi istikrarının tartışıldığı bu dönemde inşallah Lübnan’a bir ışık götürecek. Her şeyden önce bu çok insani bir durumdur. Bırakın ticari, ekonomik, enerji sektörü ile alakalı olanları son derece insani bir durumdur. Türkiye’nin kalkınmışlık düzeyi ile beraber yaklaşık 1 milyon kilometreyi aşan enerji hatları ile beraber bugün enerjinin ulaşmadığı bir yerimiz yok, herhangi bir yerleşim birimimiz yok” diye konuştu.

“Biz Türkiye’nin büyümesini bir matruşka siyaseti ile yapmıyoruz” diyen Bakan Yıldız, şunları söyledi:
“Açıldıkça içinden bir başka düzen çıkan bir tutum sergilemiyoruz. Doğru işin yanlış türevi olmaz ama yanlış işin de doğru türevi olmaz. O yüzden bizim doğru yerde durup, doğru şeyler yapmamız lazım. Doğru yaptığınız kadar güçlenirsiniz, yanlış yaptığınız kadar da zayıflarsınız.”
Mısır’da yaşananlar konusunda uluslar arası camiayı da eleştiren Bakan Taner Yıldız, “Alaska’daki bir balinaya değer veren insanlık, 200 kişinin katledildiği bir yapı içerisinde sessiz kalabiliyor. Doğruyu yapmaya borçlu olan yalnızca Türkiye değildir, dünyanın bütün ülkeleri, bütün güçleri doğruyu yapmaya borçludur. Görüş farklılıkları ne olursa olsun bütün katliamlara karşı çıkıyor olabilmemiz lazım” dedi.

Bakan Yıldız, dünyanın en gelişmiş 10 sismik gemisinden birini Türkiye’nin aldığını da ifade ederek, “Ben bunun mekanik aksamının ilerleyen zamanlarda Türkiye’de yapılacağına inanıyorum. Bizim ihtiyaçlarımız bitmez, çünkü petrol gittikçe daha fazla ihtiyaç duyulan ve Türkiye’nin ciddi itaat kalemleri ile alakalı ciddi bir yapı haline geldi. Eğer biz Karadeniz ve Akdeniz’de yapacağımız sismiklerle iyi bir nokta yakalarsak petrol ve doğalgaz bulgusuna rastlarsak ben bir platform ihtiyacımızın olduğunu söylemek isterim ve bu platformun ve ilk alacağımız teklifin şu ana kadar hiç yapmamış da olsa yerli sanayi tarafından Tuzla tarafından yapılmasını isterim. Bunu mutlaka yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA