Verem Savaş Derneği Başkanı, Ak Partili Yöneticileri Simit, Keş İle Ağırladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kdz.Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’ı ziyaret etti.

Verem Savaş Derneği Başkanı, Ak Partili Yöneticileri Simit, Keş İle Ağırladı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beraberinde Teşkilat Başkanı Zafer Sucu, Yerel Yönetim Başkanı Osman Mahmutoğlu, Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Keleş ve İlçe Sekreteri Aynur Akcan ile Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır göreve ilk geldiklerinde, Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’ın kendilerini ziyaret ettiğini bu günde kendisine iade-i ziyaret yaptıklarını söyledi.

Erdoğan’ın sadece Ereğli ve Alaplı’da değil Zonguldak genelinde veremle mücadele ettiğini söyleyen Çakır “Kendisi sürekli halkın içerisinde. Sadece Ereğli değil Zonguldak’ın diğer ilçelerinde topluma hizmet veren, kamu yararına çalışan bir dernek olması hasebiyle zaten yıllardır tanıdığımız Hasan Beyi de ziyaret etmek istedik. Hem Ereğli adına bir sohbet edelim, değerli fikirlerinden faydalanalım istedim. Kendisine bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ise AK Parti Ereğli ilçe teşkilatının yönetiminde genç ve dinamik bir kadronun bulunmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi dernekler, vakıflar halkımıza hizmet için kurulmuştur. Bizde verem mücadelesi yaparak yıllardır halkımıza hizmet ediyoruz. Sayın Başkanında ifade ettiği gibi sadece Ereğli ve Alaplı’da değil Zonguldak genelinde insanlarımıza hizmet veriyoruz. Verem tarama aracımızla birlikte son 5-6 yıl içerisinde 100 binden fazla insanımızı verem taramasından geçirdik. Rutin olarak Zonguldak bölgesinde bulunan cezaevleri, huzurevleri ve yurtları da talep olduğunda verem taramasından geçiriyoruz. Tabi bununla da kalmıyoruz; köylerimizi gezerken fakr-u zaruret içerisinde olan insanlarımız oluyor. Evi yanan insanlarımız oluyor. Sadece geçen yıl bir tane Ereğli, bir tanede Alaplı’da olmak üzere iki vatandaşımızı evine kavuşturduk. Yılın her ayında bir yerde mağdur insanımız olduğunda imkânlarımız ölçüsünde verem hastası olmasına bakmaksızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. ‘İnsana hizmet ibadettir’ anlayışı çerçevesinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi biz bu yardımları yaparken vatandaşımız ‘Allah hükümetimize, devletimize zeval vermesin’ diye dua ediyor. Gerek devletimizin, gerek hükümetimizin ve gerekse derneğimizin yaptığı çalışmalar insanımıza hizmet noktasında birleşmektedir. Biz dernek olarak insanlarımıza hizmet etmekten son derece mutluluk duyuyoruz. Bu konuda derneğimize destek veren iş adamlarımıza, sanayicilerimize ve iktidar partisinin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hükümetimizden de her zaman destek almışızdır. Ben bu yönetimin gençleşmiş olarak daha güzel bir ortam oluşturacağımızı düşünüyorum. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz de dernek olarak onlardan arta kalan eksikleri tamlamak için birlik beraberlik içerisinde çalışacağız.”
Ziyarette Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi ve Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın da hazır bulundu.

Bu arada Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetimine simit, keş ve çay ikramında bulundu.
Kaynak: İHA