İçişleri Bakanı Muammer Güler'in açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi için sürecinin gerektirdiği davranışları, eylemle ve söylemle yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD’nin kuruluşunun 237. yıldönümü resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Lice olaylarıyla ilgili hükümet temsilcileri ile BDP’li vekiller arasında görüşme yapılıp yapılmadığı yönündeki soru üzerine Güler, böyle bir görüşmeden haberdar olmadığını, içeriğine dair de bilgisinin bulunmadığnı söyledi.

Bakan Güler, çözüm sürecinin sağlıklı yürümesi için sürecin gerektirdiği bütün davranışları eylemle ve söylemle yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti.

BDP'nin yerel düzeyde izleme komiteleri oluşturulması önerisini nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine Güler, “Sürecin şartlarına uygun hareket etmek yeterlidir. Herkes kendi üzerine düşen görevi yaparsa, mesele kalmaz. Başlangıçta da beklenen oydu. Karşılıklı anlayış olursa, süreç işler” yanıtını verdi.

PKK’nın geri çekilmesiyle ilgili olarak Güler, “Biz şu anda izliyoruz. Sayın Başbakan devletin en yetkili ağzı olarak bir açıklamada bulundu. Bu en doğru olan beyandır. Onun dışındaki beyanları kabul etmem. 2. aşama şartları oluşmuş demek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Bakan Güler, heronların bölgede uçmaya devam ettiği ve çekilmenin nasıl olacağıyla ilgili soru üzerine, “Yüzde 15 nasıl çekildiyse, diğerleri de öyle çekilir. Şu anda öyle bir müdahale yok. Öyle bir gerekçeyi kabul etmiyorum” dedi

Kaynak: İHA