İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler İçin İftar

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu kentte engellilerin tüm sorunlarını aşmak için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikasında engelliler için düzenlenen iftarda konuşan Kocaoğlu, ramazan ayında küskünlüklerin giderilmesini, barışın sağlanmasını, Türkiye'nin çevresindeki olumsuzlukların bitmesini diledi. Kocaoğlu, belediye olarak Türkiye'de ilk defa "Engelsiz İzmir" kongresi yapacaklarını belirterek, kongrede engellilerin sorunlarının masaya yatırılacağını ve kongreden çıkacak sonuca göre engellilerin sorunlarına çareler bulacaklarını ifade etti.

Engelliler için çeşitli çalışmalar yaptıklarını, bu doğrultuda engellilerin kullanımına uygun otobüsleri hizmete soktuklarını kaydeden Kocaoğlu, Balçova'da engelli parkı yapacaklarını, engellilerin caddelerde özgürce seyahat edebilmesi için kaldırım düzenlemelerine devam ettiklerini söyledi.

Kocaoğlu, görme engellileri cep telefonundan sesli mesajla uyararak ulaşımlarını kolaylaştıran programı hizmete soktuklarını, olası afet durumunda hızla müdahale edebilmek için hangi apartmanda hangi tür engelli olduğunu kayıt altına aldıklarını belirterek, "Bu kentte engellilerin tüm sorunlarını aşmak için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.

Ülkeye barışın gelmesi için herkesin birlik olması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, etnik veya din gibi tek bir farklılık için sonsuz birlikteliğin feda edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kocaoğlu'nun konuşması işitme engelliler için işaret diline çevrildi. Engelliler ve ailelerinin katıldığı iftarda müzik dinletisi sunuldu.

Kaynak: AA