Bozdağ’dan The Tımes Yorumu: 'bunlar Beyhude Çabalardır'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı ile ilgili The Times dergisine 30 ünlü ismin imzasıyla verilen ilanı değerlendirdi.

Bozdağ’dan The Tımes Yorumu: 'bunlar Beyhude Çabalardır'
Bozdağ, “Bu millet hiç bir zaman işbirlikçilere bu ülkeyi yönetme güç ve kuvvetini vermez. Bundan sonra da vermeyecektir. İşbirlikçiler sevilecek insanlar değildir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Esenler Belediyesi’nin Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği "7 Kazan Tek Sofra" iftar programına katıldı.

İftarın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendiren Bozdağ, The Times dergisine 30 ünlü ismin imzasıyla verilen ilanı da değerlendirdi. Bozdağ, "Beyhude çabalardır. Sayın Başbakanımızı bugün bulunduğu noktaya gazete ilanları, manşetleri, haberleri ve gazetelerde yer alan yorumlar getirmedi. Sayın Başbakanımız ve ekibini bugünkü bulundukları noktaya taşıyan, Türk milletinin duası ve desteğidir. Hamdolsun bu destek de yerindedir. Gazetelerin manşetleriyle, yabancı gazetelerin, çıkar odaklarının, karanlık güç odaklarının haberleri, yorumları ve bir takım çalışmalarıyla yok edilecek bir güç değil. Bunu herkesin bilmesi lazım. Başbakanımız ve ekibi milletin kalbinde büyük bir yer tutmaktadır. Bu kalpteki sevgiyi kazımaya kimsenin gücü yetmez. Bunların gücü de yetmeyecektir. Bunlar hala bunu göremedi demektir” dedi.

The Times Gazetesi'nin daha öncede yayınladığı "CHP oy verin" şeklindeki manşete ilişkin ise Bozdağ, "Bu millet hiçbir zaman işbirlikçilere bu ülkeyi yönetme güç ve kuvvetini vermez. Bundan sonra da vermeyecektir. İşbirlikçiler sevilecek insanlar değildir" dedi.

Bozdağ, seçim barajının düşürülmesine ilişkin sorular üzerine, “Türkiye'nin siyasi istikrarı son derece önemli. Bu gün Türkiye'de güçlü bir hükümet ve ekonomide bir istikrar varsa, güven ortamı varsa, dünyadaki krizlere rağmen Türkiye'de kriz olmuyorsa, bunun anan nedeni Türkiye'deki siyasi istikrarın varlığıdır. Siyasi istikrar Türkiyemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Siyasi istikrar açısından biz barajı önemli görüyoruz. Bu konuda bir değişiklik çalışmamız yok" karşılığını verdi.
Kaynak: İHA