35 Yaşındaki Yeliz'in Katil Zanlısı Yakalandı

İzmir’deki esrarengiz kadın cinayetinin sırrı, cep telefonu görüşmeleri sonucu çözüldü.

35 yaşındaki Yeliz Umman, dört ay önce başı taşla ezilerek öldürülmüş, cinayet failimeçhul olarak kalmıştı. Polisin sıkı takibi ile cinayet, zanlının öldürdüğü kadının telefonunu kullanmaya başlamasıyla çözüldü.
Olay, geçen 28 Mart'ta Uzundere otoban üzerindeki dağlık alanda meydana geldi. Bölgede ot toplayan vatandaşlar, çalılar arasında kadın cesedini görünce durumu polise haber verdi. Yapılan incelemede, başı taşla ezilerek öldürülen ve üzeri çalılarla kapatılan kadının 30-35 yaşlarında olduğu ve olay yerinde araç lastik izi, içki şişesi ve kanlı taşların bulunduğu tespit edildi. Yapılan parmak izi çalışmasında kadının Yeliz Umman olduğu ve fuhuştan kaydı bulunduğu öğrenildi. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, Yeliz Umman’ın telefonun da kayıp olduğunu belirledi. Telefondan alınan sinyaller üzerine yengesine hediye ettiği öğrenilen Yusuf B. (25) gözaltına alındı. Daha sonra 75 ayrı güvenlik kamerasını inceleyen ekipler Yusuf B.’nin olay yeri istikametinde bir araçla dolaştığını saptadı. Bölgedeki araç kiralama firmaları araştırıldığında ise Yusuf B.’nin aracı kiraladığını görüntülerde de belirledi. İlk sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Yusuf B., daha sonra suçunu itiraf etti.

25 yaşındaki katil zanlısının ifadesinde, "fuhuş için 60 TL’ye anlaştığı kadınla ormanlık alanda ilişkiye girdikten sonra, para yüzünden tartıştığını ve çıkan tartışmada öldürdüğünü, bulunmaması için üstünü de çalılarla kapattığını" söylediği öğrenildi. Zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA