Yaz Okullarına Talep Yükseliyor, Rekabet Artıyor

BALIKESİR - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin ücretsiz sağladığı, özel okul ve merkezlerin ise aylık bin liraya ulaşan ücretler talep ettiği yaz spor okullarına ilginin her geçen yıl çoğalması, rekabeti de artırıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son yıllarda hem yaz okulları hem branş çeşitliliği hem de kurslara katılan çocuk ve gençlerin sayısı fazlalaşıyor. Özellikle oyun alanlarının kısıtlı olduğu büyükşehirlerde çocuk ve gençler, yaz mevsimini spor okullarında geçirip yeteneklerini geliştiriyor.

Talep artışını değerlendirmek isteyen birçok özel okul, merkez ve kulüp de aylık periyotlarda ücret karşılığında açtıkları yaz okullarında birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler sunuyor.

Binicilikten buz patenine, yüzmeden müziğe kadar her çocuğa ve bütçeye hitap eden yaz okulu kursları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde ise çoğunlukla ücretsiz veriliyor.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaz spor okullarına bin 400 civarında öğrencinin katıldığını söyledi.

Bu yıl yüzme, futbol, basketbol, karate, judo, jimnastik gibi 21 branşta düzenledikleri kurslardan sadece yüzmenin ücretli olduğu bilgisini veren Aslan, "Yaz spor okullarımıza katılanların sayısı, geçen yıla göre yaklaşık 6 kat artışla 8 bine ulaştı. Hedefimiz yaz sonuna kadar 10 bini bulmak" dedi.

Aslan, çocuk ve gençlerin, yaz spor okullarında perde arkasında kalmış başarılarını ortaya çıkarabildiğine dikkati çekti.

Kurslara katılanların, internete bağımlılıktan ya da uygun olmayan ortamlara katılmaktan uzak kaldığını anlatan Aslan, "Hizmetlerimiz sporla sınırlı değil. Gençlik merkezimizin yaptığı gezi programlarına da katılabiliyorlar" diye konuştu.

- "Binicilik, küçük boylu pony cinsi atlarla yapılıyor"

Balıkesir'de faaliyet gösteren bir özel okulun yaz okulu sorumlusu Erkan Kadir Furat ise kurslar için öğrenci başına aylık tam gün servis dahil 600 lira talep ettiklerini bildirdi.

Yaz okullarının her gün saat 09.00'da kahvaltıyla başladığını söyleyen Furat, anaokulu çağından ilkokul 4'üncü sınıfa kadar çocukların badminton, basketbol, jimnastik, masa tenisi, voleybol, yüzme ve İngilizce eğitimi aldığını belirtti.

Öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı da verilen kursların saat 17.00'ya kadar sürdüğünü dile getiren Furat, şunları kaydetti:

"Binicilik, küçük boylu pony cinsi atlarla yapılıyor. Çocuklara hem at binmeyi öğretiyoruz hem de psikolojik olarak rahatlatıyoruz. Film saatimiz bile var. Yaz okulları, çocukların bir şeyler öğrenmesine yönelik olduğu kadar dinlenmeleri, iyi vakit geçirmeleri de hedefleniyor. Mesela Ankara'da bir özel okulda buz pateni eğitimi de veriliyor. Spor dallarında temel hareketleri öğretiyoruz. Yaz okuluna annesi ve babası çalıştığı için gelen çocuklar kadar gerçekten bir şeyler öğrenmesi için gönderilenler de var."

Furat, ülke genelinde yaz okullarının aylık ücretlerinin bin liraya kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA