Ardahanlı Din Görevlileri Ahıska'da Minare İnşa Etti

ARDAHAN - Ardahan Müftüsü Galip Akın, kentteki din görevlilerinin maddi desteğiyle Gürcistan'ın Ahıska kentinde minare inşa edildiğini söyledi.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 40 din görevlisiyle geçen yıl aralık ayında Ahıska'ya bir gezi düzenlediklerini ifade ederek, gezi sırasında Müslüman Gürcülerin yaşadığı Cala köyünde caminin minaresinin olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

Bu vesileyle söz konusu camiye minare yapma kararı aldıklarını anlatan Akın, şunları kaydetti:

"Komşumuz Gürcistan'ın Ahıska şehrine aralık ayında yaptığımız bir gezide, Cala köyünde minarenin eksik olduğunu farkettik. Bu camide çok sayıda çocuğun Kuran okuduğunu, dini bilgiler öğrendiğini gördük. Bu durum bizi hakikaten etkiledi. Buradaki camimize Ardahan'da görev yapan din görevlilerimizle bir minare yapımını üstlendik. Bunu din görevlilerimiz teklif etti. Biz de söz konusu caminin minaresini yaptırdık."

Ramazan ayında bu minarenin kandillerinin yanıyor olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Akın, "Bu mutluluğumuza vesile olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü söz konusu köye bayram yaşattılar. Cala, Müslümanların yaşadığı bir köydü. Ancak dışarıdan bakıldığında minarenin olmayışı büyük bir eksiklikti. Bu minare sayesinde o köyün Müslüman olduğu anlaşılacak" diye konuştu.

Söz konusu minare için aldıkları ses sistemini de kısa sürede göndereceklerini ifade eden Akın, minare yapımının gümrük işlemleriyle 22 bin liraya mal olduğunu belirterek, "Minareye kavuşan Gürcü Müslümanları, gelecek yıl söz konusu camide kutlu doğum programı yapacaklarını ifade etti.

Yaptırdığımız minare köy sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Ahıska'da 9 Müslüman köyü var. Bunların içerisinde sadece Cala köyünün camisinin minaresi yoktu. Bu ihtiyacı da biz giderdik" diye konuştu.

Kaynak: AA