Yol Yapımı İçin Kesilecek Armut Ağacına Vatandaş Engeli

GİRESUN - Yağlıdere ilçesi Tepeköy Mahallesi'nde yol yapımı için kesilmesi gereken 100 yıllık armut ağacının 25 civarındaki hissedarlarından bazıları ağacın kesilmesine izin vermeyince yol yapımına başlanamıyor.

Belediye Başkanı Abdurahman Kırhasanoğlu, yaptığı açıklamada, belirlenen güzergahtaki yolun yapılması için "armut ağacı sorununun" giderilmesi gerektiğini söyledi.

Başkanı olarak devreye girdiğini ancak yol yapımı için armut ağacı sorununu çözemediğini belirten Kırhasanoğlu, şunları kaydetti:

"Belediye olarak yol yapmaya hazırız fakat buradaki sorun arazi ve armut ağacı. Yol yapılacak bir güzergahta vatandaşlar arazi vermiyor, diğer güzergahta ise armut ağacının kesilmesine müsaade edilmiyor. Mahkemelik bir durum var, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Yol yapılacak güzergah sorunu çözülmesi halinde yolu yapmaya hazırız."

Armut ağacının hissedarlarından Zerrişan Çolak ise ağacın dedeleri tarafından dikildiğini ve hissedarların bazılarının kesilmesine razı olmadığını dile getirdi.

Mahallelerine yol yapılmasını isteyen kadınlardan Sebahat Bebek de evlerinin olduğu bölgeye araç geçecek yol olmadığı için oldukça sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Bir süre önce yangın oldu, itfaiye yol olmadığından müdahale edemedi. Mahallemize yol yapılacak iki güzergah var, birisinde arazi sahipleri yer vermiyor diğer tarafta armut ağacı engel oluyor" diye konuştu.

Kaynak: AA