Sahur ve İftarlarını Yangın Nöbetinde Yapıyorlar

MUĞLA - Bodrum ve Milas'ta önceki gün çıkan orman yangınlarına müdahale eden işçiler, yangının tekrar çıkmasına karşı nöbet tutukları ormanda iftar ve sahur yapıyorlar.

Bodrum ve Milas'ta çıkan iki ayrı yangınına müdahale eden yangın söndürme işçileri soğutma çalışmalarının tamamlandığı bölgede rüzgarında etkisiyle yeniden yangın çıkma riskine karşın nöbet tutuyor. 40 saatten bu yana yangınla mücadele eden işçilerden bir çoğu, 8 gündür ailelerini göremiyor.

-Oruçlarını yanan alanlarda tutuyorlar

Orman yangına karşı hassas aylara girilen şu günlerde, yangınlara müdahale eden işçilerden oruç tutanlar sahurlarını yanan alanlarda yapıyor. Oruç tutan işçiler iftar vaktinde de arkadaşlarıyla birlikte yanan alanlardaki nöbetlerinde oruçlarını açarken, ailelerinden uzak kalmanın hüznünü yaşıyorlar.

İlk olarak Bodrum'daki yangına müdahale ederek soğutma çalışması yaptıklarını ifade eden yangın söndürme işçisi Süleyman Şengöl, aldıkları ikinci anonsla Milas'taki yangına yönlendirildiklerini kaydetti.

İki günden bu yana yangınla mücadelelerinin devam ettiğine işaret eden Şengöl, "Buradaki yangını kontrol altına aldık ve soğutma çalışmalarımızı yaptık. Allah nasip ederse arkadaşlarımızla birlikte iftarımızı açacağız" dedi.

Şengöl, amaçlarının doğayı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu, vatandaşların da orman yangınına sebebiyet verecek davranışlardan uzak durmalarını ve bir yerde duman fark ettiklerinde 177 orman yangını hattına bildirmelerini istedi.

Kaynak: AA