Yaşam ve Spor Merkezi’nin Kaba İnşaatı Tamamlandı

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda temeli atılan Yaşam ve Spor Merkezi’nin kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

Yaşam ve Spor Merkezi’nin Kaba İnşaatı Tamamlandı
Cevat Paşa Mahallesi’nde Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapılan Yaşam ve Spor Merkezi inşaatında iftar sonrasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inşaatın gidişatı ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Spor ve Yaşam Merkezi’nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 60 dönüm civarında bir alan üzerine kurulan merkezin Türkiye’de örnek nitelikte bir proje olduğunu söyledi.

Spor ve Yaşam Merkezi’nin 16 bin 500 metrekare kapalı alanı olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Spor ve Yaşam Merkezimiz iki bloktan oluşmakta. Hem kadınlar hem de erkekler için ayrı ayrı bloklar var. Kapalı alan içerisinde 2 tane yüzme havuzu, çocuk havuzları, jakuzi, Türk hamamı, spor merkezleri, kafeteryalar olacak. Açık alanlarda ise yürüyüş parkurları, tenis kortları, mini golf sahaları, bilardo salonu ve masa tenisi gibi farklı sporların yapılabileceği büyük bir alan var” dedi.

Merkezin hizmete girmesiyle birlikte adeta bir spor parkı niteliğinde olacağını kaydeden Başkan Çakır, “Bu projemizin, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam maliyeti 16 milyon lira civarında. Burada bulunan 80 kişilik ekip geceli gündüzlü çalışıyor. Bayram sonuna kadar kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanacak. Gelecek yazdan itibaren de hemşerilerimiz bu merkezi kullanıyor olacaklar” açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır incelemeler sırasında, gece çalışan işçilere tatlı ikram ederek, kendileriyle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA