Kars Kazım Karabekir Havaalanı’na Tam Destek

Yeni uluslararası terminal yapımının sürdüğü Kars Havalimanına Kazım Karabekir Paşa’nın adının verilmesi için kampanya başlatan yerel Ölçek Gazetesi Sahibi Araştırmacı, Yazar ve Gazeteci Salih Şahin’in başlattığı kampanyaya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, 14.Mknz.

P. Tuğ. Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane’den tam destek geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, “Kars’ta biliyorsunuz bir yeni havalimanı çalışması var. Bu havalimanın isminin Kazım Karabekir Havalimanı olması Milliyetçi Hareket Partisi’nin de desteklediği bir husustur. Aynı şekilde yine bizim Milletvekilimizin vermiş olduğu bizlerinde imzası olan Kars’ımızın Gazi Kars olarak isminin değiştirilmesini öngören bir teklifimiz de var” dedi.

ZEKİ GÜRCAN, “MEMNUNİYET DUYARIM”
Kars 14. Mknz. P. Tuğ. Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan’da Kâzım Paşa’nın adının Kars Havalimanına verilmesinden memnuniyet duyacağını ve Kars’a hizmet eden bir Paşa’nın adının Kars ile bütünleşmesinin çok anlamlı olacağını ifade etti.

OĞAN’DAN KANUN TEKLİFİ
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan; “Kars’ta yenileme çalışmaları devam eden uluslararası havalimanına ‘Kâzım Karabekir Uluslararası Havalimanı’ isminin verilmesi, Kars ve çevresinin işgalden kurtulmasında büyük katkıları olan Karabekir Paşa’nın isminin yaşatılması açısından büyük anlam taşımaktadır"
Kars’ta yerel Ölçek Gazetesi’nin başlattığı Kars Havalimanına Kâzım Paşa’nın adının verilmesi kampanyasını destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, konuyla ilgili meclise kanun teklifi verdi.

ENSAR ÖĞÜT’TEN HAVAALANI İSMİ İÇİN SORU ÖNERGESİ
Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Büyük Millet Meclisine vermiş olduğu soru önergesiyle, Kars Havaalanının adının Kâzım Karabekir olması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

BİRTANE, “KARS’IN YARARINA OLACAK HERŞEYE ZAMAN İMZAMI ATARIM”
BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de bu kampanya için memnuniyetini dile getirerek, “Bana düşen bir görev varsa hazırım. Kars’ın yararına olan şeylere her zaman imzamı atarım. Kars’ın tarihine, turizmine de kalkınmasına da hizmet eder. Yakında Kars’a geleceğim ve Ölçek Gazetesi’ni de ziyaret edip bu hususta memnuniyetimi dile getireceğim” diye sözlerini sürdürdü.
Kaynak: İHA