Bakan Çağlayan: “Biz Birilerinin Nasırlarına Bastık”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mayıs ayında başlayan olayların arkasında ‘çözüm sürecinden’ rahatsız olanların olduğunu ifade ederek, “Biz birilerinin nasırlarına bastık.

Bakan Çağlayan: “Biz Birilerinin Nasırlarına Bastık”
Ama bilsinler ki onların nasırlarına bu millet için, bu ülkenin birlik ve beraberliği için, milletin bekası için basmaya devam edeceğiz. Bunu çok iyi bilsinler” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, merkez Toroslar ilçesine bağlı Soğucak beldesinde iftar yemeğine katıldı.

Çağlayan’a iftarda, AK Parti İçel milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Ahmet Tevfik Uzun, AK Parti İçel İl Başkanı Mekin Merter Salt ile partililer eşlik etti

Bakan Çağlayan iftar yemeği öncesi, beldede yapılan Şehit İshak Parkı'nın açılışını yaptı. Daha sonra iftar programına geçen Çağlayan, seçimden önce gelip daha sonra kaybolanlardan olmadıklarını belirtti.

4 milletvekili ile İçel’i karış karış, adım adım gezdiklerini kaydeden Çağlayan, vatandaşların taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

“MAYIS AYINDA YAPTIKLARIMIZ BİRİLERİNİ KORKUTTU”
Mayıs ayında yaptıkları çalışmalardan birilerinin korktuğunu vurgulayan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden endişe edenler, eyvah bu Türkiye dünya lideri olacak, dünyanın büyük ekonomilerinden biri olacak diye bize karşı saldırıya geçtiler. Onların Türkiye’deki işbirlikçileri faiz lobisi başta olmak üzere, ‘biz acaba Türkiye’yi nasıl yaparda AK Parti’den, bu ekonomik gelişmeden kurtuluruz’ diye birçok plan ortaya attılar. Ne oldu da mayıs ayında bu olaylar ortaya çıktı. Bunlar yapacakları bu saldırılarla Türkiye ekonomisini sıkıntıya sokacaklarını zannettiler ancak yanıldılar.”
Birilerinin nasırına bastıklarının altını çizen Çağlayan, “Ama bilsinler ki onların nasırlarına bu millet için, bu ülkenin birlik ve beraberliği için, milletin bekası için basmaya devam edeceğiz. Bunu çok iyi bilsinler. Çünkü Türkiye’yi daha fazla büyüteceğiz. Türkiye’yi daha fazla geliştireceğiz” diye konuştu.

“ANALARIN GÖZYAŞININ AKMAMASI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”
Mayıs ayında başlayan olayların arkasında ‘çözüm sürecinden’ rahatsız olanların olduğunu savunan Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti: “Anaların gözyaşının akmaması birilerini rahatsız etti. Şehitlerin ve şehit haberlerinin gelmemesi birilerini rahatsız etti. Biz insanları kafatasına, boyuna, posuna, inancına göre ayırt etmedik, etmeyeceğiz dedik. Biz yaratılanları yaratandan dolayı seviyoruz dedik. Şimdi de yola çıkarken bizim için Kürt de, Türk de, Yörük de, Türkmen de, Arap da, Çerkez de, Alevi de, Sünni de bu ülkenin asli sahipleridir. Onun için 'kardeşlik projesini' ortaya koyduk. Keşke Recep Tayyip Erdoğan’dan önce bu ülkede başbakanlık yapanlar Recep Tayyip Erdoğan kadar cesur olsaydılar da, bu meseleyi bu kadar şehit olmadan onlar çözseydi de biz de onların ellerini öpeydik. Ama yapamadılar. Yapamazlardı, yürekleri yetmedi.”
Kaynak: İHA