Yeğenlerinin Serbest Bırakılması İçin Orman Yangını Çıkardıkları İddiası

KARABÜK - Karabük'te orman yaktığı iddiasıyla tutuklanan yeğenlerinin serbest bırakılmasını isteyen ancak yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamayınca orman yangını çıkardıkları öne sürülen iki amcadan biri tutuklandı. Kaçan diğer amca ise aranıyor.

Yeğenleri O.G'nin,merkeze bağlı Cumayanı köyü yakınlarında orman yaktığı iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösteren ve bu nedenle orman yangını çıkardığı ileri sürülen iki kişiden Ö.G, Karabük İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Ö.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheliyi görüntülemek isteyen basın mensupları, bu kişinin yakınlarının saldırısına uğradı.

Firari olan diğer amca M.G. ise aranıyor.

-Olay

Merkeze bağlı Cumayanı köyü yakınlarında 5 gün önce yaklaşık 1 hektar alanın zarar gördüğü yangını çıkardığı iddiasıyla Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan O.G.,çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Suçsuz olduğunu savundukları yeğenlerinin serbest bırakılmasını isteyen ancak yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamayınca aynı ormanlık alanda 3 ayrı yerde yangın çıkardıkları öne sürülen iki amcadan Ö.G, jandarma ekiplerince yakalanmıştı. Diğer amca M.G. ise kaçmış, çıkan yangınlar da Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince büyümeden söndürülmüştü.

Amcalar M.G. ve Ö.G'nin, merkeze bağlı Çukurca köyü yakınlarında 8 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangını da çıkardıkları ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA