Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye'ye nazar değdi

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir değerlendirme de Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç'ten geldi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı'nı kabul eden Nikoliç, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına nazar değdiğini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı: Türkiye'ye nazar değdi
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik kalkınmasını büyük ilgiyle izlediklerin ifade ederek, "Ancak, buna 'nazar değeceğini' düşünüyordum. Türkiye'deki son olaylar da bana bu düşüncemi hatırlattı" dedi.

Nikoliç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Nikoliç, başkent Belgrad'daki Cumhurbaşkanlığı binasında, eşi Dragica Nikoliç ile Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA Balkanlar Dairesi Başkanı Ali Maskan, TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Birimi Dairesi Başkanı Gökçen Kalkan ve TİKA Sırbistan Koordinatörü Emrah Ustaömer ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Nikoliç, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik kalkınmasını büyük ilgiyle izlediğini belirterek, "Ancak, buna'nazar değeceğini'düşünüyordum. Türkiye'deki son olaylar da bana bu düşüncemi hatırlattı. Türkiye'nin, büyük bir ülke olarak, bunu kendi demokrasisi içerisinde halletmiş olmasından dolayı dost ülkenin cumhurbaşkanı olarak mutlu oldum" diye konuştu.

Konuşmasında ülkesindeki TİKA'nın faaliyetlerine de değinen Nikoliç, Sırbistan'da, sağlık alanında insani faaliyetler yürüten bir vakfın da başkanı olan eşi Dragica Nikoliç'in geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gittiğini ve buradan çok mutlu olarak döndüğünü söyledi.

Eşinin başında olduğu vakfın, anne ve çocuk güvenliği gibi, sağlık alanında çalışmalar yaptığını belirten Nikoliç, bu vakfın, kadın doğum projeleri üzerine çalıştığını ve TİKA'nın kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Sırbistan ile Türkiye arasında çözülmemiş bir sorun olmadığını belirten Nikoliç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir yılda 3 kez bir araya geldiğini, bunun da iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar önemli boyutta olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Sırbistan'da, çeşitli milletlerin yaşadığını ve bunların sıkıntılarının çözülmesi için çaba gösterdiklerini belirten Nikoliç, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla başta Sancak bölgesi olmak üzere ülkenin diğer yerlerinde de hayata geçirdikleri projelerden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin Balkanlar'da barış adına yürüttüğü çabalardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Nikoliç, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamda büyük bir ülke olduğunu vurguladı.