Gümüşlük’te Klasik Müzik Festivali Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde düzenlenen 10. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, açılış Kokteyli ile başladı.

Gümüşlük’te Klasik Müzik Festivali Başladı
Kokteyle Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, eşi Gülsen Tire, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, ünlü piyanist Gülsin Onay, ünlü sinema sanatçılarından Filiz Akın, Salih Güney, sanat dünyasının birçok tanınmış simaları ile klasik müzikseverler bir araya geldi.

Belediye Başkanı Mehmet Tire Kokteyl’deki konuşmasında halkımıza ve beldemize gelen yerli, yabancı misafirlerimizde klasik müzik sevgisi ve beğenisinin yerleşmesinde Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin, son derece önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Başkan Tire; “Bu yıl; Türkiye’nin ve Dünyanın çok özel ve sayılı festivallerinden biri olan, “Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali”nin 10. sunu gerçekleştiriyoruz. Bu festivale sadece yerel bir festival gözüyle bakmamak gerektiğine inanıyorum. Çünkü Gümüşlük’te gerçekleştirilen bu çalışma, dünyadaki farklı bir festival konseptinin Türkiye’deki tek uygulamasıdır. Festivalimize konser vermek için yurt içinden ve yurt dışından katılan sanatçıların, festival bünyesinde açılan müzik okulunda yetiştirdikleri öğrenciler tüm dünyada Türkiye’nin ve Gümüşlük’ün adını başarıyla duyurmaktadırlar. İçinde bir “Müzik Okulu” barındıran ve bir Belde’de gerçekleştirilen
Kokteylin ardından Antik Taş Ocağı önünde klasik müzik festivali başladı.

Festivalin açılışında Gülsin Onay ve keman sanatçısı oğlu Erkin Onay yaklaşık 2 saat süren müzik ziyafeti sundu. Konseri aralarında sinema ve dizi oyuncularının da bulunduğu yaklaşık bin kişi izledi. Konserde L.v. Beethoven, A. Saygun, M. Munur ve J. Brahms’tan eserler seslendirildi. Ayrıca Piano ve Keman ile Bodrum’un yöresel türkülerinden Sepetçioğlu ve Kerimoğlu’nun seslendirilmesi dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA