Büyükşehire Aday Adayı Akın Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

İçel Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday adayı Ahmet Akın, belediye başkanlarının temel belediyecilik hizmetleri ile övünmesinin yersiz ve ayıp olduğunu ifade ederek, “Devlet zaten size bu parayı vermiş.

Büyükşehire Aday Adayı Akın Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Yol yaptım, su getirdim, pak yaptım, kaldırım taşlarının rengini değiştirdim. Bunlarla övünmek bir belediye başkanına yakışmıyor” dedi.

CHP’den aday adaylığını açıklayan Ahmet Akın, seçim çalışmaları kapsamında İçel Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akın, belediye başkanlarının diğer illere göre farklı bir şey yaptığında övünmesi gerektiğini söyledi.

Temel belediyecilik hizmetleri ile övünülmesinin yersiz ve ayıp olduğunu belirten Akın, “Devlet size bu parayı vermiş. Yol yaptım, su getirdim, park yaptım, kaldırım taşlarını rengini değiştirdim. Bunlarla övünmek bir belediye başkanına yakışmıyor. Belediye başkanı ey halkım bana güvendiniz, yetki verdiniz ve paraları da bana teslim ettiniz. O paraların içinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bende bunun bilinci ile o paraları en doğru şekilde kullandım, en iyi şekilde size en iyi hizmetleri sunmaya çalıştım, işte hesabım. Başkan bunla övünebilir. Yada diğer illerden farklı bir çalışmaya imza attıysa bunla övülebilir ama temel belediyecilik hizmetleri ile övünemez” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİSİNİ EĞİTİM YUVASI, SAĞLIK MERKEZİ GİBİ GÖREBİLMELİ”
Önce İçel ve CHP diyerek yola çıktıklarını vurgulayan Akın, “Eğer siyasal iktidar sağlıkta, eğitimde, sosyal hizmetlerde, alt yapıda yok sayarsa bir kenti hemen burada belediyeler devreye girmeli. Belediye kendisini bir eğitim yuvası, bir sağlık merkezi, bir sosyal hizmet merkezi gibi görmeli. Çünkü büyükşehir. Büyükşehir kaynakları çok. Bunların hepsini kapatabilir, yapabilir. Halkın çok fazla talebi de yok. O kadar masumane talepleri var ki insanların, sorulmuyor, edilmiyor diye üzülüyorsunuz” şeklinde konuştu.

“DİĞER ŞEHİRLERDE YAPILANLARI GÖRÜNCE MERSİN HALKI ADINA ÇOK ÜZÜLÜYORUM”
Türkiye’nin hemen hemen bütün kentlerini gezdiğini kaydeden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Diğer büyükşehir belediyelerinin yaptığını görüyorum, inanın bir İçelli olarak, İçel halkı adına çok üzülüyorum. Benim Ankara’da bir evim var. Hanımla bir gittiğim de bir temizlik şirketi gördük. Hanım kaça temizliyorsunuz dedi.

Yetkililer “Biz temizlik şirketi değiliz, biz Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ekibiyiz” dedi.

Orada 4-5 bin aile var. Yaşlı, çok dar gelirli, hatta bakıma muhtaç insanlara bu ekipler 15 günde bir gidiyorlar insanların evlerini temizliyor, sağlık ekibi de hasta olanların muayenesini yapıyor. Ondan sonrada biz ya Ankara halkı niye Melih Gökçek’e niye oy veriyor diye soruyoruz. “

“MERSİN’DE BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN OY ORANI PARTİNİN OY ORANINDAN DÜŞÜK”
İçel’de Büyükşehir ve 2 ilçe belediyesinin CHP’de olduğunu hatırlatan Akın, “Bu belediye başkanlarımızın kendi bölgelerinde kişisel destekleri parti oyundan düşük. Ama Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şunu istiyor. Bana partimden daha fazla oy getirebilecek aday lazım diyor. Örnek olarak da Beşiktaş, Kadıköy, Eskişehir’i gösteriyor. Zaten bu kamuoyu yoklamalarının fazla yapılmasının sebebi de bu. Bazen dünya çapında bir insan olsanız da belediye başkanlığı için uygun olmayabilirsiniz” dedi.

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, “Kentler günü birlik planlarla yönetilmezler. Kentler yüzyıllık planlarla yönetilir. Kenti üretim anlamında bağlara, bahçelere, yaşam alanına çeviremediğiniz müddetçe Cumhuriyetin tüm kentleri gibi İçel’de bu gidişten payını alır. 1950’den sonra başlayan yoğun göçlerle birlikte kentlerimizin büyük bir kısmı betonlaştı ve betonlaşmaya devam ediyor. Temennimiz artık bunun sona ermesidir. Bu ziyaret içinde sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA