Mşü, Yabancı Uyruklu Öğrenci Alacak

Muş Alparslan Üniversitesi’nin (MŞÜ), 2013-214 eğitim-öğretim yılı yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları, başvuru koşulları ve değerlendirme takvimi açıkladı.

Mşü, Yabancı Uyruklu Öğrenci Alacak
Alparslan Üniversitesi, 2013-214 eğitim-öğretim yılında Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu bünyelerine toplam 45 kontenjan ayırdığını duyurdu. Konu ile ilgili olarak MŞÜ’den yapılan açıklamada, başvuracak adaylardan; yabancı uyruklu olanların, Türk liselerine denk bir okuldan mezun olanları, doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. vatandaşlığına geçenlerin ve bu durumdaki çift uyrukluların, T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin tamamını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve K.K.T.C.’de ortaöğrenimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların başvurularının kabul edileceği vurgulandı.

Muş Alparslan Üniversitesi’ne başvuru yapacak yabancı uyruklu öğrenciler için Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan sınavlardan; lise bitirme sınavları statüsündeki eşdeğer sınavların geçerlilik süreleri konusunda herhangi bir sınırlama bulunmadığı belirtilen açıklamada, üniversite giriş sınavı statüsünde olan sınavların geçerlilik süresinin 2 yıl olduğu hatırlatıldı.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU TAKVİMİ
Öte yandan, Muş Alparslan Üniversitesi 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz dönemi yatay geçiş başvuru şartları ve değerlendirme takvimini de açıkladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Yükseköğretim kurumlarında ‘ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik’ hükümlerine göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında üniversitemiz fakülte ve yüksekokullarına kurumlar arası yatay geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranacak koşullar, gerekli belgeler, değerlendirme takvimi ile kontenjanlar belirlenmiştir” denildi.

Açıklamada, kurumlar arası yatay geçişin yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılacağı belirtildi. Bir yükseköğretim kurumundan başarısızlık veya disiplinsizlik nedeniyle ilişiği kesilen öğrencilerin yatay geçiş başvurusu yapamayacakları hatırlatılan açıklamada, bulundukları yükseköğretim kurumunda kayıt dondurmuş olan öğrencilerin yatay geçiş için başvuruda bulunabilecekleri vurgulandı.
Kaynak: İHA