Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'NUN Açıklaması

ANKARA - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı odaklı olayların, millet iradesinin üzerindeki senaryonun millete uygulanması olduğunu belirterek, "Ama artık milletimiz hak ve hukukunun nerede olduğunu, sorunlarını kimler dert ediyor, derdini kendi derdi gibi hissediyor, öncülük yapan kim? İyi gördü. O nedenledir ki Başbakanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve 'Korkma, sen yürü biz arkanızdayız' dedi" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık-Sen'in Altınpark'taki iftarında konuşan Müezzinoğlu, son 10 yılda sağlık alanında büyük gelişmeler olduğunu, merkeze insanı aldıkları için böyle bir başarıyı elde ettiklerini söyledi.

Sağlık çalışanlarının bu başarıda büyük bir rolü olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, milli iradeye yapılan müdahalelerin ülkenin daha ileri noktalara götürülmesini engellediğini belirtti.

Birilerinin kapalı kapılar ardında milletin iradesine müdahale planları yaptığını, defaatle bunun uygulandığını söyleyen Müezzinoğlu, bunların olmaması durumunda bugünkü başarının çok daha ileri noktalara götürülebileceğini vurguladı.

Bu müdahalelerin 60, 70, 80 ve 90'lı yıllarda yapıldığını, 2000'li yıllarda da aynısının tekrarlanması için girişimde bulunulduğunu anımsatan Müezzinoğlu, birçok senaryo ve planlar uygulanmak istendiğini anlattı.

Bunlara benzer yeni bir girişimin ise kısa bir süre önce uygulanmak istendiğini kaydeden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gezi Parkı, millet iradesinin üzerindeki bir senaryonun millete uygulanmasıydı. Bu senaryo uygulayıcılarından biri ilk günlerde giysisine 'ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum çapulcu' yazmıştı. Esasında biraz samimi, dürüst ve bu millete karşı edepli olsa o cümleyi, 'Ne sağcıyım ne solcu, sömürücüyüm sömürücü' diye yazsaydı onu ben buradan alkışlardım. Çünkü bu senaryolarla milleti sömürdüler. Bu sömürünün arkasında da yine milleti sömürme anlayışı veya milleti sömürmede girdikleri tünel yeni fırsat vermeyecek korkusu, yeni senaryolar peşine itti. Korkarım ki yeni yeni senaryolar yapmaktan da çekinmeyecekler. Ama artık milletimiz hak ve hukukunun nerede olduğunu, sorunlarını kimler dert ediyor, derdini kendi derdi gibi hissediyor, öncülük yapan kim? İyi gördü. O nedenledir ki Başbakanımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a sımsıkı sarıldı ve 'Korkma, sen yürü biz arkanızdayız' dedi.

"

-"Dik olacağız, dik yürüyeceğiz"-

Millet için siyaset yaptıklarını, 75 milyonun iyiliği için çalıştıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının çok onurlu ve saygın bir mesleği icra ettiklerini dile getirdi. 24 saat görev başında olan sağlık çalışanlarının 24 saat de dua aldıklarını ifade eden Müezzinoğlu, kendisinin 18 yıl boyunca fiilen bu sağlık hizmetinde bulunduğunu, hiçbir meslek mensubunun bu kadar çok dua almadığını aktardı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, mesleğin saygınlığını ve gücünü daha iyi bir noktaya taşımanın gayreti içinde olacaklarını bildirdi.

"Mertiz, dikiz, dik olacağız, dik yürüyeceğiz, asla Allah'tan ve miletten başka hiç kimsenin karşısında başımızı da boynumuzu da eğmedik ve eğmeyeceğiz" diyen Müezzinoğlu, kapalı kapılar ardında senaryo üretenlerin, bu yolun çıkmaz sokak olduğunu bilmeleri ve akıllarını başlarına almaları gerektiğini belirtti.

-Sağlık çalışanlarının sorunları-

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de yakında toplu sözleşme masasına oturulacağını anımsatarak, sağlık, sosyal hizmet ve üniversite çalışanlarının sorunlarını görüşmelerde gündeme getireceklerini bildirdi.

Kadroya geçemeyen 4-C'li sözleşmeli personel ile vekil ebe ve hemşirelerin de kadroya geçirilmesi için gayret göstereceklerini bildiren Memiş, ek ödemelerin artırılmasını, bunların emekliliğe yansıtılmasını, sağlık çalışanlarına da yıpranma hakkı verilmesini talep edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA