Aydın Kent Meydanı ve Katlı Otopark 7 Eylül’de Açılacak

Aydın Belediye Özlem Çerçioğlu, inşaatı devam eden Atatürk Kent Meydanı ile meydanın altında 2 katlı 600 araç kapasiteli olarak inşa edilen ve şu anda iç düzenleme çalışmaları devam eden otopark binasında incelemelerde bulundu.

Aydın Kent Meydanı ve Katlı Otopark 7 Eylül’de Açılacak
Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol'un da hazır bulunduğu inceleme gezisi, yapım çalışmaları devam eden Atatürk Kent Meydanı'ndan başladı.

İşçilerle de konuşan Başkan Çerçioğlu, “Meydan yaklaşık 36 bin metrekare. Gösteri havuzumuz ise 1900 metrekare olacak. Burada ışıklı senkronize su havuzu olacak. Su perdeleri gösteri oyunları var. Yani ışık gösterili havuzumuzda bir anda 10 katlı bina yüksekliğinde su perdesi oluşabilecek. Türkiye'nin en büyük su perdeli havuzlarından bir tanesi olacak. Arkasında da 500 metrekarelik bir buz paten pistimiz olacak” dedi.

‘KENTLER MEYDANLARI İLE ANILIR’
Meydan'da 3 tane cafe olacağını bunun ikisini Aydın Belediyesi'nin diğerini de kapalı otoparkı 30 yıllığına yap-işlet- devret modeliyle yapan firmanın işleteceğini açıklayan Başkan Çerçioğlu, “Atatürk heykeli ise meydanın güneydoğu köşesinde olacak. Atatürk'ün yüzü batıya doğru bakacak. Daha önce kuzeye bakıyordu. O meydanda yaklaşık 35 bin kişinin konser ve miting yapabileceği bir alan olacak. Kentler meydanlarıyla anılır. Çağdaş kent anlayışında artık otoparklar yerin altına indi. Yerin üstünde değil. Düşünün bunu yerin üstünde yapsaydık 2 katlı nasıl gözümüze kötü görünürdü. İtici olurdu. Yerin altına gömünce kent estetiği açısından çok daha doğru bir iş yapıldı burada. Artı bir de burada olabildiği kadar yeşillik ve ağaçlık olacak. İnsanlar meydanda oturduğu zaman dinlenebilecek” şeklinde konuştu.

30 yıllığına yap işlet devret modeliyle yapılan otoparkın üstündeki meydanda yapılacak cafelerin üstünde aynı zamanda seyir terasları olacağını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Cafelerin üstleri bildiğiniz çatı değil. Çatıları, çimlenmiş şekilde insanların yürüyerek çıkabileceği ve oturabileceği bir mekan haline getiriyoruz. Hedefimiz Aydın'ın kurtuluşu olan 7 Eylül'de bir aksilik olmazsa hem meydanımızı hem de kapılı otoparkımızı açmak” dedi.

Kaynak: İHA