Atatürk Silueti Yağmur Engeline Takıldı

Ardahan'ın Damal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" kapsamında katılımcılar, Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk siluetini havanın yağışlı olması nedeniyle izleyemedi.

Bu yılki kutlamalara Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan ile bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Gülcemal Fidan burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün siluetini izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı turistin Damal'a geldiğini söyledi.

Şenliklere katılımın her yıl giderek arttığını hatırlatan Fidan, "Büyük Önder Atatürk'ün siluetini tüm insanlara izletmek için düzenlediğimiz bu şenliğe halkımız sahip çıktığı için mutlu ve gururluyuz. Amacımız bu doğa olayını tüm dünyaya tanıtmaktır" şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında Damal halk oyunları ekibi ile Hoytur Çankaya Belediyesi halk dansları topluluğu da gösteriler sundu.

Şenliğin finalini ise ünlü sanatçı Kıraç yaptı. Halk da, Kıraç'a şarkılarında dev bir koro gibi eşlik etti.

Her yıl şenlik günü Damal’ın Ata Mahallesi’nden izlenen Atatürk silueti ise, bu yıl akşam saatlerinde yağan yağmur ve ardından bastıran sis sebebiyle güneş olmadığı için izlenemedi.
Kaynak: İHA