Erzurum'da Meslek Edindirme Kurslarına Yoğun İlgi

ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik şu ana kadar 5 binin üzerinde kurs verdiklerini belirterek, bu kursiyerlerin yüzde 10'una iş bulma konusunda yardımcı olduklarını ifade etti.

Kursların mesleki eğitim açısından önemli olduğunu vurgulayan Öz, "İhtiyaç sahibi gençlerimize bilgisayar, satış, pazarlama, kuaförlük, dikiş nakış, tezhip gibi kurslar verdik. Şu anda 52 kursumuz devam ediyor. 2 bin 80 civarında öğrencimiz var" dedi.

Kursların üç ayrı toplum merkezinde verildiğini anlatan Öz, şunları kaydetti:

"Toplum ve gençlik merkezlerimiz her türlü imkana sahip. Kurs verdiğimiz binalarımızın eğitim salonları, bahçeleri, sosyal mekanları bulunuyor. Biz aynı zamanda Gölbaşı semtindeki ağır bakımda, doğalgaz, kaynakçılık, Oltu taşı işlemeciliği gibi meslek edindirme kursları da veriyoruz. Özellikle Mahallebaşı'ndaki süt ürünleri çarşısı içerisinde yer alan toplum merkezinde, ulaşım sıkıntısı nedeniyle kursiyer sayısı az oluyor. Yaptığımız çalışma sayesinde ulaşım sorununu da çözüyoruz."

Kaynak: AA