Altın Kemerin Son Ebedi Sahibi Gözünü Olimpiyatlara Dikti

ANTALYA - 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz'ün yeni hedefi olimpiyatlarda altın madalya kazanmak.

Gürbüz, Elmalı ilçesi Gürbüz Sokak'taki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'da 2 sene başpehlivan olduktan sonra bu yılki güreşlerin kendisi için çok daha fazla önem taşıdığını söyledi.

Kırkpınar çayırına, 1988 yılında başpehlivan olduktan sonra hayatını kaybeden babası Recep Gürbüz için çıktığını vurgulayan Gürbüz, 25 yıl sonra babasının yarım bıraktığı işi tamamladığını kaydetti.

Antalya'da altın kemeri ebedi olarak getirdiğini dile getiren Gürbüz, kemerin yağlı güreşin lokomotif şehri Antalya'ya çok yakıştığını belirtti.

Gürbüz, gittiği her ilçe ve köyde kendisini krallar gibi karşılayan Antalyalıların sevgisine layık olmak için çaba gösterdiğini ifade ederek, "10 yaşından bu yana güreş yapıyorum. O yaşlarda altın kemeri ebedi olarak Antalya'ya getirmeyi aklıma koymuştum" dedi.

Başarısının sırrını "fedakarlık, hırs ve çok çalışma" olarak açıklayan Gürbüz, mümkün olduğu kadar kendisini iyi baktığını ve geliştirmeye çalıştığını vurguladı.

-"En az 7-8 sene daha başpehlivanlığın en büyük adaylarındanım"

Gürbüz, 20 yaşından bu yana başpehlivanlıkta güreştiğini anlatarak, "Allah bana 25 yaşında altın kemerin ebedi sahibi olmayı nasip etti. Vücudumun gittiği kadar güreşmek istiyorum. Yağlı güreşte insan 32-33 yaşına kadar zirvede oluyor. En az 7-8 sene daha başpehlivanlığın en büyük adaylarından birisiyim" diye konuştu.

Ali Gürbüz, bir önceki olimpiyatlara hazırlanmasına rağmen sakatlığı nedeniyle Türkiye Şampiyonası'na, dolayısıyla olimpiyatlara katılamadığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Sakatlığım nedeniyle yağlı güreşlere ağırlık verdim. Şimdi ilk hayalimi gerçekleştirdim. Artık minderde Türkiye'yi temsil edip olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Minderde Türkiye şampiyonluklarım var ancak önemli olan dünya ve olimpiyat şampiyonlugunu kazanmak. Hayırlısıysa inşallah olur."

-"Ahmet Taşçı ustamızla güreşmek isterim"

Ahmet Taşçı'nın çayırlara geri döneceğine ilişkin haberleri de değerlerindiren Gürbüz, şunları kaydetti:

"Ahmet Taşçı, Cumhuriyet tarihinin en büyük güreşçisi. Birçok rekor kırdı. 56 yaşına kadar güreşme rekorunu kırmak istiyor. İnşallah Ahmet Taşçı ustamızla güreşmek isterim. Başa çıktığım ilk yıl güreşim olmuştu. Dedemle güreşmiş, babamla güreşmiş, benimle de güreşti. Sahaya çıkarsa yeniden güreşmek isterim."

Ali Gürbüz'ün annesi Hatice Gürbüz ise oğlunun bu yıl sakatlıklar yaşamasına rağmen altın kemer isteğiyle çalışmayı hiç bırakmadığını anlattı. Anne Gürbüz, oğlunun altın kemeri babasının mezar taşına koyduğunda dünyaların kendisinin olduğunu dile getirerek, bu onuru yaşattığı için oğluna teşekkür etti.

Kaynak: AA